nincs benne Internet

by

in

Mielőtt szörnyülködni kezdesz, hogy egy 2,5 éves gyereket hogy kényszeríthetünk ilyen világban élni, ahol ismeri már az Internet kifejezést, elárulom mi a helyzet. 🙂

Egyrészt azt gondolom, hogy a felnövekvő generáció számára az Internet fontosabb (lesz), mint számunkra a telefon, TV, rádió volt együttvéve. Másrészt Nálunk otthon nincs TV. Mármint adás. Nem vagyunk hajlandóak azért fizetni, hogy gyermekeink reklámokon növekedjenek fel. Másrészt szeretem a szabadságot, hogy nem a lineáris műsoridőhöz kell ragaszkodni. Tudom, hogy van lehetőség adást megállítani, rögzíteni, stb. De akkor is többnyire reklámokkal tarkítva.

Sokkal jobb azonban, hogy a meséket az Internet segítségével célzottan abban az előre megadott időben “varázsolom” a tévére a gyermekeknek. Egy ideális világban erre a Netflix, Amazon Prime, Hulu és társai lennének a partnereim. Amíg azonban ezekkel bűvészkedni kell, marad a gondosan kiválasztott mesék, MyTV (most épp próba megy, ingyenesen), YouTube csatorna, illetve a DVD-k, s azok bedigitalizált verziói a NAS-on.

Apropó, Ti hogy oldjátok meg a gyerekek médiafogyasztását?