holdudvari gengszterparty

by

in

Szombat este, Ákos legénybúcsúja. Találkozó a kolinál, majd indulás italozgatni. Szépen gyülekeztünk, sörözgettünk, beszélgettünk. Eközben le-le csúszott 1-1 feles, s telt lassan az idő. Ezértis döntöttünk az indulás mellett, s célbavettük 11 óra környékén még a pikkdámát, vagy az icsát (a kettőt rendszeresen keverem, meg nincs is annyira messze egymástól). Útközben Zsú osztálytalálkozójába botlottunk, ami vicces volt, de ez sem tántorított el a folytatástól.


Ezután Rió, közben valahogy még Töcit is összeszedtük, majd Holdudvar. A hely full, de nem baj, mi maradunk. Rendeltem Ákosnak inni, amit egy épp akkor megismert finn cserediák lelkesen ki is fizetett (annyira nem bántam). Ezután elugrottam a kis helyiségbe, s innen mentem volna vissza csatlakozni a többiekhez, amikor a biztonsági őr megállított:

-Szevasz Szoflacsek (vagy valami ilyesmi nevet mondott)!
-Helló, örvendek, de az nem én vagyok.
-De, te vagy.
-Nem, nem én vagyok.
… (ezt a vitát nem tudom meddig folytattuk)
-Hol vannak a fegyverek?
Mi van?
-Hol vannak a fegyverek? A főnök már nagyon ideges.
-Figyeljetek, valakivel azt hiszem összekevertek.
-Jön a főnök, s teljesen kész, ugyhogy bújj el!
(frankó, két eset van: 1) tényleg összekever ezzel a fickóval – ez szívás.
2) szivat – nem baj, ha jól esik neki, ám legyen, de még mindig tisztább, ha belemegyek a játékba, mintha letojom az egészet, aztán mégis igaz)
Ezután leültetett a fickó egy padra, hogy ott várjak. Ekkor felhívtam Ákosékat, hogy valaki kijöhetne értem, mert ez így mégse akkora móka egyedül itt ücsörögni. Erre jöttek Cápáék, aztán visszamentünk.

A biztonsági őrt még láttam később is, de nem volt kedvem megkérdezni tőle, hogy szivatott, vagy mi a fene volt ez. Mindenesetre nem történt semmi ezután sem.

Azért másnap elgondolkoztam, hogy ilyen emberek valóban léteznek, fegyvercsempészek, egyéb még durvább arcok. Filmen az ember elfogadja, sőt, szereti, vagy utálja őket…de találkozni nem hiszem, hogy akarna valamelyikkel is. 🙂
Nos én se vágyom arra, hogy ilyen emberek éljenek a közelemben!
Hova tart ez a világ?!