karanténnap. visszatekintés

by

in

Csörög, inkább csak zizeg. Kezemen az óra, ébreszt. Csendben kikászálódom az ágyból. Körbenézek, alszanak. Pipa. Achievement unlocked. 5 reggel egymás után, amikor nem keltettem fel senki mást.

Teavíz forr, bebújok a kis otthoni barlangomba, laptop felcsap. Kezdődik a nap. Csend. Béke. Napi rendszerezés. HiperSuli podcast tanári interjú. ZH iratás, beadandó javítás, lovagolni vinni a legnagyobbat, cikkírás, vívás a fiúknak (lazul a karantén), tanári beszélgetések, interjú, index iskolatévé, szakdolgozati konzultáció, tanári Teams call, …
Hál’Istennek csak egy átlagos nap. Semmi extra feladat.

Indítom a hívást, felvétel gomb benyom és rögzül a podcast. Mire a tea elfogy, a felvétel végén kattintok a stop-ra, már hallom a gügyögést és érkezik a legifjabb. Négykézláb, mosoly és sírás között félúton. Feltérdel, felnéz, keze a levegőben. Egyértelmű jelzés, hogy vegyél fel! Felveszem, megölelem és megáll az idő. Béke. Szeretet.

Reggeli. Családi körben. Már, amelyik reggel sikerül. Sajnos a reggeli felvétel kicsit belekavart a dologba. Hosszabb lett, de jót beszélgettünk. Érzem, hogy jó podcast epizód lesz belőle. De cserébe lekéstem a reggeli elejét. Még ott van mindenki az asztal körül. Csatlakozom.

9 óra. Teams heti meeting. És indul a nap.

Matek lecke, beadandó, angol ellenőrzés, váltva felügyeljük az egy évest és tanulunk az elsőssel, közben callba be, callból ki. Multitasking level 99. De még van lehetőség a fejlődésre.

Elcsent pillanatok, közös séták, ebédek, együtt a család.

…a nap lemenőben. Összenézünk feleségemmel. Ma mit nézünk? Eltelik pár másodperc. Csend. Majd kitör belőlünk az őszinte fáradt nevetés.

Fürdetés, gyerekek hajkurászása, megmosta-e mindenki a fogát. Egyikünk egyik helyen altat, másik a másik helyen esti mesét olvas. És el-bóbiskolunk közben.

Fáradtan végül valamikor egymás mellé kerülünk, egy ölelés, jó éjt. Alszunk.