málta – érkezés

by

in

Megérkeztünk. A repülőn (először, ami óta repülök) fantasztikus volt a kaja. Najó, nem nagy mennyiség, stb., de finom volt. Zsó adott egy picit a husijából, én meg odaadtam Neki a zöldségeimet.
Az érkezéskor Patricia fogadott (ő a helyi idegenvezető). Megtudtuk, melyik busz visz a szállásra, felszálltunk, s hamarosan indultunk. Ekkortájt néztünk össze Zsóval, amikor mellettünk valaki tüzijátékokat eregetett – fényes nappal. Fura volt, viszont jól nézett ki a robbanásokm füstje. Lehet, hogy ezért csinálták nappal? passz.
Miközben ezen gondolkodtunk, s a tájban gyönyörködtünk megérkeztünk a szállóhoz. Il Palazzin hotel, Qawra, Bugibba mellett. A szobánk a harmadikon, kilátás a tengerre, fantasztikus.
Lepakkoltunk, s nekiláttunk, hogy feltérképezzük a környéket. A parton étterem étterem hátán. Nekünk azért fontos szempont volt az ár mellett, hogy vagy kártyát, vagy eurót elfogadjanak, mert mással nem nagyon tudtunk volna fizetni.
Az első szimpatikusnak tűnő helyről rögtön eltanácsolt egy fiatalember, közölve, hogy oda semmiképpen ne menjünk, mert azt se tudják mit rendeltél, mást hoznak ki nemjó, s egyébként se menünk oda. OK, nem mentünk.
A hely, ahova végül beültünk nagyon kellemes volt, jót ettünk.