málta – szombat

by

in

Reggeli közben egy vicces párbeszéd fültanuja voltam:
-You put out my toast?
-What?
-You put out my toast, didn’t you?
-I…
-You must be french!

Csak ott álltam, s mosolyogtam. Persze mindkét fél mindezt szép tájszólásban tette…
Reggeli után újabb fürdőhelyhet találtunk (Patricia ajénlotta ezt is) a Suncrest hotel alatt. Itt ingyen napernyő, nyugágy állt mindenki rendelkezésére. Találtunk is két sozmszédosat, majd indultunk Jetski-zni. Az fantasztikus volt. Kiváló móka, mindnekinek ajánlom!!!! Zsófi is, én is vezettünk, ugrattunk a hullámokon, forogtunk, marha jó volt!
Utána még nézegettük a tengerfeneket a búvárszemüvegen át, majd pihi a napernyő alatt. A déli órákra visszavonultunk siestázni. Aludtunk egy kellemeset, majd lementünk a medencéhez. Pihentünk, napoztunk, fürödtünk, olvastunk. Utána elrendeztük az autóbérlést, s a csütörtöki kék lagúnát.
Este a La Sorpresa nevű éttermet vettük célba, itt Zsófi rákot, steaket,s túrós banántortát fogyaszott, míg én kipróbáltam nyúl májat (a nyúl hústól még egy kicsit félek, főleg, hogy a szomszéd asztalnál láttam valakit enni valami furát…), majd Raviolit kértem, s kaptam helyette tortellinit, viszont a helyi máltai bor nagyon kellemes volt.
Vacsi után elmentünk sétálni. A főtéren rendőrzenekar Abbát jétszott, s nagy muri volt, akkora szél volt, hogy 3-4 méteres hullámok simán voltak, s a vízparton megmaradni se lehetett. Ennek ellenére se volt szerintem 28 foknál hidegebb. :-))