Millió dolláros bébi

by

in

Ez az a film, amit, amikor betettem a DVD lejátszóba, nem tudtam, mit várjak. Sok mindent olvastam róla, s ugyebár elég sok Oscar díjat zsebelt be a legutóbbi gálán.

A film képi világa, vágás, rendezés tényleg nagyon jó. Morgan Freeman, s Clint Eastwood szerintem nagyon jó, azonban Hilary Swank, a millió dolláros bébi szerintem nem olyan egetverően fantasztikus. Ha rajtam múlott volna, ő ezért a szerepért nem kapott volna szobrocskát.

A film tartalma egy újabb regény érne. Eutanázia, ugyebár, erről szól a film. A box, meg női box, egyebek, nagyon szép körítés a téma köré. Clint Eastwood tökéletesen építette fel a filmet. Igyekezett bemutatni a kérdés minden aspektusát, s már-már mi is kihúznánk a végén azt a dugót a falból. A film sajnos ezt sugallja. Azonban mi történik utána?

Az én kérdésem mindigis az volt, hogy szabad-e mesterségesen életben tartani valakit? A ,,megöléssel” nem értek egyet. Ma már életben tudunk tartani öntudatlan, magatehetetlen embereket, akik egyébként nem maradnának életben. A természetes szelekcióba szólunk bele. Életképtelen egyedek maradnak életben, s öröklődnek tovább.

Jajj, de elkanyarodtam a filmtől. Nos, érdekes film, érdekes téma. Az orr helyrerántása meg a tipikus ,,felszisszenős” jelenet. Moziban biztos vicces lehetett a közönség.

infók:
9/10