okostelefon az írás-olvasás gyakorlásban

Okostelefonok az oktatásban címmel az utóbbi három-négy évben sok helyen tartottam már előadásokat. Utóbbi időben az rcko.fm Bigyológus című rádióadásának a végén is ajánlok hetente 1-1 alkalmazást.

Akkor, amikor ezeket az előadásokat tartottam mindig különböző oktatáshoz kötődő alkalmazásokat ajánlottam. Most egy egészen más alkalmazást szeretnék mutatni.

Borinak nehézséget okoz(ott) az olvasás. Lassan halad vele, s mivel nincs sikerélménye, emiatt nem is szereti. Ez pedig egy olyan öngerjesztő folyamat, aminek elejét szerettük volna venni. Az olvasás mindennek az alapja. Így arra a gondolatra jutottam, hogy megkapja édesanyja lecserélt Motorola Atrixát (geekek kedvéért: CM fut rajta, s így egész jól használható). A telefon az itthoni WiFi hálózatra kapcsolódik. Nincs benne SIM kártya.

Viszont fut rajta a Google Hangouts teljesen jól. Van egy teszt accountom, amit egyébként akkor használok, amikor telefonokat kapok kipróbálásra. Az van rajta beállítva. Egyelőre nincs még a gyerekeknek saját Google fiókja. Erről majd Ő dönt, hogy szeretne-e.

Hangouts
Hangouts
Developer: Google LLC
Price: Free

Miért Google Hangouts? Lehetne bármelyik más üzenetküldő alkalmazás is. Mindenki helyettesítse ide a számára legkedvesebbet (Viber, Facebook messenger, Telegram, Path Messenger, WhatsApp, stb.)! A Snapchat nem ér. Ott nem a szöveges tartalom a lényeg. Nálunk a telefonszám, s extra regisztráció nélkül használhatóság döntött a Hangouts mellett. Illetve, hogy Androidon előtelepítve ott van.

Google Hangouts for education

Naponta váltunk üzeneteket. Van mikor sokat, van amikor kevesebbet. Bori örömmel ír, s olvassa is az üzeneteimet. Ez persze nem ér fel az Egri Csillagok elolvasásával, de az írás- és az olvasáskészsége is fejlődik. Ráadásul örömét leli benne, s felépítettünk még egy kommunikációs csatornát.

Üzenhetnénk papiron írásban is. De ha rendelkezésre áll a technológia, akkor használjuk azt!

És igen, nem ír még tökéletesen. néha kimarad a space, s az írásjeleket se mindig találja meg. De egyre jobb lesz.

Published by kobak

apa, tanár, geek