okostelefon az írás-olvasás gyakorlásban

by

in

Okostelefonok az oktatásban címmel az utóbbi három-négy évben sok helyen tartottam már előadásokat. Utóbbi időben az rcko.fm Bigyológus című rádióadásának a végén is ajánlok hetente 1-1 alkalmazást.

Okostelefonok az oktatásban from Balazs Koren

Akkor, amikor ezeket az előadásokat tartottam mindig különböző oktatáshoz kötődő alkalmazásokat ajánlottam. Most egy egészen más alkalmazást szeretnék mutatni.

Borinak nehézséget okoz(ott) az olvasás. Lassan halad vele, s mivel nincs sikerélménye, emiatt nem is szereti. Ez pedig egy olyan öngerjesztő folyamat, aminek elejét szerettük volna venni. Az olvasás mindennek az alapja. Így arra a gondolatra jutottam, hogy megkapja édesanyja lecserélt Motorola Atrixát (geekek kedvéért: CM fut rajta, s így egész jól használható). A telefon az itthoni WiFi hálózatra kapcsolódik. Nincs benne SIM kártya.

Viszont fut rajta a Google Hangouts teljesen jól. Van egy teszt accountom, amit egyébként akkor használok, amikor telefonokat kapok kipróbálásra. Az van rajta beállítva. Egyelőre nincs még a gyerekeknek saját Google fiókja. Erről majd Ő dönt, hogy szeretne-e.

Hangouts
Hangouts
Developer: Google LLC
Price: Free

Miért Google Hangouts? Lehetne bármelyik más üzenetküldő alkalmazás is. Mindenki helyettesítse ide a számára legkedvesebbet (Viber, Facebook messenger, Telegram, Path Messenger, WhatsApp, stb.)! A Snapchat nem ér. Ott nem a szöveges tartalom a lényeg. Nálunk a telefonszám, s extra regisztráció nélkül használhatóság döntött a Hangouts mellett. Illetve, hogy Androidon előtelepítve ott van.

Google Hangouts for education

Naponta váltunk üzeneteket. Van mikor sokat, van amikor kevesebbet. Bori örömmel ír, s olvassa is az üzeneteimet. Ez persze nem ér fel az Egri Csillagok elolvasásával, de az írás- és az olvasáskészsége is fejlődik. Ráadásul örömét leli benne, s felépítettünk még egy kommunikációs csatornát.

Üzenhetnénk papiron írásban is. De ha rendelkezésre áll a technológia, akkor használjuk azt!

És igen, nem ír még tökéletesen. néha kimarad a space, s az írásjeleket se mindig találja meg. De egyre jobb lesz.