Tanuskodtam Nürnbergben

by

in

Marcsival és Andrissal hajnali negyed kilenckor indultunk Nürnbergbe. Az út a havazás, Bush látogató körútja, s egyéb nehézségek ellenére minden nehézség nélkül zajlott. Már délután 3 körül Nürnbergben voltunk. Itt Eva szülei már mindent előkészítettek, vacsorát csináltak, nagyon örültek nekünk. Az este beszélgetés, ismerkedés, egymásnak örülés jegyében zajlott.

Másnap reggel tíz óra körül indultunk az anyakönyvvezetőhöz. A hivatalos igen, aláírások végeztével az ifi várta az ifjú párt az ajtóban. Két üveg pezsgő, süti, sok lufi, szappanbuborék, s egy magnó volt a körítés.

frauenkirche akos_es_eva az_ivas

Ezután hivatalos fotós, majd nagy ebéd (ahol kiderült, hogy Eva a gyorsabb ivó, s így a főnök).

Ebéd végeztével lassan hazafele indultunk, ahol apróbb ajándékokat kapott az ifjú pár, fotókat néztünk a napról, Eva gyermekkoráról. Késő délután pedig Andriska is megérkezett a szomszéd Ingolstadtból.

Szombaton a két Andrissal elindultunk várost nézni, vásárolni. Mézeskalács, nutella voltak a listán, illetve Andrisnak az 1. FCN Fanshop, ahol Schalke – Nürnberg sálat kellett beszerezni. A túra a nutella vásárlás kivételével sikeresen zárult.

Ezután nagy ebéd, rengeteg új rokonnal, ismerőssel. A délután további részét, s az estét régi kedves barátommal, Holgerrel töltöttem.