térgeometria láthatóan

Amikor azt mondod, hogy matematika, mindenki fejében felmerül valami gondolat, érzés. Ez sajnos sok esetben negatív. “Utáltam a matekot.” – és hasonló gondolatok. Pedig a matek mindenhol ott van. És matek nélkül biztosan nem tartanánk itt.

A matematika oktatásnak van egy olyan része, amit viszont ha szereti, ha nem szereti az ember, nem ezen múlik, hogy érti-e. Ez pedig a térgeometria. Ha valakinek nincs térlátása, akkor a térgeometria résznél úgy érzi magát, mintha sánta szamáron nevezték volna a lóversenyre. Esélye sincs. És mivel jó szemléltető eszközeink sincsenek általában, így a 2D táblarajzok, füzetbeli macsakakaparásokból kell megfejtenie mit kellene látnia térben.

Ezen szeretnénk segíteni a VR MATH alkalmazás segítségével. Az alkalmazás nem tesz többet, mint a térbeli alakzatokat térben jeleníti meg. A diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy azokat “természetes közegükben” szemlélje meg. Telefonra telepíti az alkalmazást, bepattintja akár a legegyszerűbb cardboardba és már körbe is nézhet a virtuális valóságban elé táruló alakzatban.

A VR MATH célja, hogy egy olyan alkalmazás jöjjön létre, ami egyenlő esélyeket biztosít mindenki számára a térgeometria tanulásánál is.

Az alkalmazás még nincs készen, a fejlesztés folyamatos. Viszont addigis akit érdekel, feliratkozhat a weboldalon a hírlevélre, s amint az első beta verziók érkeznek, küldjük a híreket.

Most szerdán a Smart konferencián is beszélek a témában.


Posted

in

,

by