térgeometria láthatóan

Amikor azt mondod, hogy matematika, mindenki fejében felmerül valami gondolat, érzés. Ez sajnos sok esetben negatív. “Utáltam a matekot.” – és hasonló gondolatok. Pedig a matek mindenhol ott van. És matek nélkül biztosan nem tartanánk itt.

A matematika oktatásnak van egy olyan része, amit viszont ha szereti, ha nem szereti az ember, nem ezen múlik, hogy érti-e. Ez pedig a térgeometria. Ha valakinek nincs térlátása, akkor a térgeometria résznél úgy érzi magát, mintha sánta szamáron nevezték volna a lóversenyre. Esélye sincs. És mivel jó szemléltető eszközeink sincsenek általában, így a 2D táblarajzok, füzetbeli macsakakaparásokból kell megfejtenie mit kellene látnia térben.

Ezen szeretnénk segíteni a VR MATH alkalmazás segítségével. Az alkalmazás nem tesz többet, mint a térbeli alakzatokat térben jeleníti meg. A diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy azokat “természetes közegükben” szemlélje meg. Telefonra telepíti az alkalmazást, bepattintja akár a legegyszerűbb cardboardba és már körbe is nézhet a virtuális valóságban elé táruló alakzatban.

A VR MATH célja, hogy egy olyan alkalmazás jöjjön létre, ami egyenlő esélyeket biztosít mindenki számára a térgeometria tanulásánál is.

Az alkalmazás még nincs készen, a fejlesztés folyamatos. Viszont addigis akit érdekel, feliratkozhat a weboldalon a hírlevélre, s amint az első beta verziók érkeznek, küldjük a híreket.

Most szerdán a Smart konferencián is beszélek a témában.


Comments

5 responses to “térgeometria láthatóan”

 1. András Tekus Avatar
  András Tekus

  szvsz akinek nincs térlátása, az a cardboard-ba pattintott telefonon se fogja látni… :/

  1. Próbáljuk ki azt, hogy meg tudlak-e győzni az ellenkezőjéről. 🙂 Pont a lényeg, hogy térben fogja látni azokat a dolgokat, amiket nem tudott, mert a megjelenítés eddig csak 2D volt.

 2. G-Lex Avatar
  G-Lex

  Nagyon jó! szurkolok nektek!

  1. Köszönjük.

   1. G-Lex Avatar
    G-Lex

    Startup safarin be is szeretnék ülni az előadásodra. Utána meg egy pacsit igényelnék tőled 🙂 Még a wordpress magyarország indulásakor dolgozgattunk együtt. én készítettem a meta kezelő plugint 🙂