tinydeal – pozitív csalódások sora

by

in

A TinyDeal egy online áruház. Kínában. Aki földrajz órán figyelt, az tudja, hogy Kína nem szomszédos Magyarországgal. Ráadásul egy kicsit azért odébb van. Így talán nem én vagyok az egyetlen, akit elsőre meglep, hogy ez az áruház ingyenesen biztosítja a szállítást. Természetesen ne várjuk másnapra a csomagot ebben az esetben, ha pedig mégis fontos, hogy idejében megérkezzen a rendelt termék, akkor van lehetőség gyorsított postázásra is.

Amikor először rendeltem az oldalról nagyjából 2 hetet kellett várnom, mire megérkezett a csomag. Azonban minden benne volt, s minden tökéletesen működött. Egy vízhatlan zsákot rendeltem, s egy hordozható telefontöltőt.

Mivel a Samsung kihozta a Gear VR-t, úgy döntöttem, hogy beszerzek egy Google Cardboard szettet. Az eredeti, amit a Google I/O-n osztogattak, illetve egyéb helyekről rendelhető, az mind az itteni ár közel tízszerese. Annyiért meg az ember nem vesz egy adag kartonpapírt. Még akkor sem, ha a Google-től származik, s van rajta NFC matrica, stb. Természetesen ki is vághatnám egy IKEA csomagolásból (letölthető a Google-től az eredeti “szabásminta”), de nem vagyok annyira ügyeskezű. Így maradt a rendelés.

Google Cardboard

Viszont nem voltam egyedül, akinek feltűnt ez a remek akció, így kaptam nemrég egy elnézést kérő levelet:

Dear Balazs Koren,

Thank you for shopping DIY Google Cardboard VR 3D Glasses EPATH-334753 on TinyDeal.com.
We experienced an unusually large number of orders. Now the mass production has been finished and the items have arrived in the warehouse ahead of schedule. All orders are processed and shipped by order date and order number without a stop.
We really appreciate your business. Please be patient for a little bit more. Thank you so much for your support and understanding.

Yours Sincerely,
TinyDeal Support Team
qiuliqun

Please reply this mail directly, contain this original mail and do not change the subject.
Otherwise your mail may not be handled in time. By the way,welcome to visit our web site
http://www.tinydeal.com for more great stuff at great price. Thanks.   #qiuliqun#

Nem no-reply kukac címről érkezik a levél. Pontosan leírják, hogy nem tudták teljesíteni, bocs. Most már jön. Ne aggódj. És egyébként meg levelezgethetünk, ha szeretnél.

Tudom, hogy van más emberi webshop is az Interneten. De amikor rámész a TinyDeal oldalára, akkor önkéntelenül azt hiszi az ember, hogy egy raklap szemét van összehányva. Pedig a sok szemét között ilyen kincsekre is lehet akadni. Többek mesélték már, hogy egy itt kapható 1000 fotintos üveglap (van többfajta, több méretben is, a legkülönfélébb telefonokhoz) megmentette már az iPhone-juk életét.