Twitter for Good

by

in

Claire Diaz-Ortiz könyvéről, amikor előszor hallottam, jelentkeztem, hogy elolvasnám egy blogbejegyzésért cserébe (ez történik most :)). Sajnos a megjelenés előtt DRM, s egyéb trükkökkel ellátott verzió letöltésével voltak bonyodalmaim, de végül kezembe került a könyv.

Aki már régóta jelen van a Twitteren, az nem fog a könyv minden sora után nagy aha élményekkel gazdagodni, de ők is találnak majd újdonságokat. A lényeg, hogy összefoglal sok talán eddig is ismert tudást, s rendszerezetten olvashatjuk vissza mindezt.

Természetesen a könyv célközönsége inkább azon olvasók, akik még nem ismerik a twittert, illetve nem kizárólag a “Most ettem egy finom lángost.” jellegű twittek közlésére használják a világ egyik legelterjedtebb mikroblog rendszerét.
A könyv alapvetően non-profit cégek képviselőinek íródott, akik megismerhetik, s kiaknázhatják a twitter segítségével elérhető néptömegeket. Ez inkább világviszonylatban működik, bár itthon is a yamm megjelenésével egyre inkább bevonul a köztudatba a twitter.

A könyv 5 nagy részre bomlik, a T.W.E.E.T. (Target, Write, Engage, Explore és Track) játékos rövidítések szerint. A Target nagyon fontos, mielőtt valamit el akarunk érni, találjuk ki, mi is az. Mi a nagy cél, ezután Write, vagyis írni kell, máskülönben nem fognak olvasni. Ezek elég egyértelműek. Az Engage, Explore és Track már kicsit bonyolultabbak, s időigényesek. Legegyszerűbben összefoglalni úgy tudnám, hogy követőket szerezni nem lehet úgy, hogy nem törődünk velük. 🙂

Sajnos lemaradtam (mivel osztálykirándultam), hogy letöltsem drm mentesen az Amazonról, vagy a Barnes and Noble-től, így Nektek sem tudtam szólni az akcióról. Viszont nevezhettek a nyereményjátékra, aki esetleg még ingyenesen szeretné elolvasni a könyvet.