wp-config.php – autoupdate egyszerűen

by

in

Sokak ódákat zengtek, hogy a wordpress autoupdate cucc milyen hasznos. Hasznos is lenne, ha meg tudná jegyezni az ftp jelszót. Annélkül viszont marha idegesítő. Legalábbis szerintem, főleg, hogy nálam egy ftp jelszó nem kezdődik 13 karakter alatt, s általában egyik általam ismert nyelv ismert szavaiból sem származtatható. Emiatt nálam az autoupdate manuálisan ftp-n keresztül történt, mert az ftp kliensem fel van vértezve ezzel a kényelmi funkcióval, hogy megjegyzi az ftp jelszót.

Persze ezt a funkciót a wordpress is tudja, csak ehhez megint a már jól ismert wp-config.php fájlban kell turkálni. Aki persze nem szeretne ilyen mélyre vájni a wordpress rendszerének lelkébe, azoknak Yoast pluginje lehet a megoldás.

A többieknek a következőkkel lehet finomhangolni a telepített wordpress rendszerüket:

define('FS_METHOD', 'ftpext');
define('FTP_BASE', '/path/to/wordpress/');
define('FTP_CONTENT_DIR', '/path/to/wordpress/wp-content/');
define('FTP_PLUGIN_DIR ', '/path/to/wordpress/wp-content/plugins/');
define('FTP_PUBKEY', '/home/username/.ssh/id_rsa.pub');
define('FTP_PRIKEY', '/home/username/.ssh/id_rsa');
define('FTP_USER', 'username');
define('FTP_PASS', 'password');
define('FTP_HOST', 'ftp.example.org');
define('FTP_SSL', false);

Azt hiszem így már számomra is van értelme az update gombnak. A teljességhez tartozik, hogy ezt a trükköt is a digwp blogon tanultam, s további információkat találhattok a wordpress codex megfelelő oldalán.


Comments

6 responses to “wp-config.php – autoupdate egyszerűen”

 1. Érdekes – nekem semmi ilyesmi nincs a config-file-ban, mégsem kéri az ftp-jelszót. Nem szerver-függő ez? Mert van olyan wp-installom persze, ahol viszont éppen ez a jelenség tapasztalható.

  1. Kérdés, hogy azokon megadtad a jelszót, s megjegyezte, vagy miért nem kér?

   1. Én sem tudom – nem adtam meg sehol semmit, egyszerűen egyik szerveren (többön is igazából) megy, mások viszont ugyanazon beállítások mellett kérik az ftp jelszót. Más és más szolgáltatónál vannak a szerverek persze.

 2. Ezt kipróbálom, köszi!

  1. Szivesen. Nekem működik, bejött.

 3. xyzones Avatar
  xyzones

  ha a server rendesen van configuralvan es a web/php es ftp azonos groupban van es meg vannak a megfelelo jogosultsagok akkor nem kell ftp jelszo.