hanyagolt szolgáltatások


2012 April 22.
blog
Szólj hozzá

A hétvégén (a bejegyzést kb egy hónapja kezdtem írni, a hétvége arra a hétvégére utal) az eddig használt sok custom rom kitérő után, feltettem a Google által tervezett eredeti verziót a Nexus S-re. Abból is a legfrissebb 4.0.4-es változatot. És a változatosság kedvéért nem húztam vissza minden alkalmazást Titanium Backupból, hanem szépen szelektálva kerültek vissza az appok a készülékre. Most kivételesen így nem egy app ajnánló lesz ez a bejegyzés, hanem épp annak a komplementere. Vagyis azokat az alkalmazásokat, szolgáltatásokat szedtem csokorba, amiket mostantól nem használok, nem kerültek vissza a telefonomra.

Az első ilyen alkalmazás a Foursquare. Erről nemrég írtam is, s egyelőre nem érzem végleges szakításnak a dolgot, de most tartunk egynkis osolyszünetet, megvárom, míg minden Mayorship messze elérhetetlen lesz, s akkor csak a móka kedvéért érdekes helyekről csekkolok majd. Az iménti sorok egészen pár nappal ezelőttig igazak is voltak, de aztán visszakerült az app. Nincs kint egyik home screenen sem, s nem hajtok Mayorshipekre.

A gomiso és a getglue appok szintén nem mentek át a rostán, s nem kerültek vissza a telefonra. Mindkét alkalmazás nagyjából ugyanarra való, hogy trackeljük, s megosszuk, mit nézünk, olvasunk. Filmekre azonban az imdb már régóta az etalon, s marad is. Zenére a last.fm, s ezzel kifújt. Sajnos könyveket olvasni egyre kevesebb alkalmam nyílik, de ha igen, akkor a moly.hu a barátom, inkább azt használom trackelésre, s nem a GetGlue-t.

Screenshot ER, a legjobb Screenshot app prior ICS. Mivel a 4.0-tól nativ a képernyőkép rögzítés a telefonon (bekapcs+hang-le), így nincs már rá szükség. Próbáltam sok egyéb Screenshot alkalmazást, de végül ennél maradtam miután a ShootMe fejlesztése megállt, kikerült a Marketről.

Camera360, zoomfx, PaperCamera, s további kamera appok. A gyári kamera alkalmazás nekem tökéletesen megfelel. Ezeket mindegyike kis pluszt adna ahhoz, amiket nem használok ki. Ha mindenképpen effektekre van szükségem, akkor a StreamZoo, esetleg a PicPlz vagy az Instagram alkalmazásokat veszem elő.

Seesmic, twitter. A Seesmic hosszú időn át az etalon twitter alkalmazás volt. Aztán először abbamaradt a fejlesztése, aztán az egyetlen frissítés, ami érkezett, az egy reklámcsík volt az ingyenes verzióba. Pedig nagyon igéretes alkalmazás volt. A gyári Twitter alkalmazás is áldozatul esett, most épp a Boid és a TweakDeck appok között ingázom.

Shazam és Shazam Encore. Fent volt mindkettő, most már csak a Soundhound fizetős változata van a telefonon. Ez tudja ugyanazt, s megkockáztatom, hogy picit talán még jobban is.

Fon alkalmazást nagyon szerettem, amíg működött. Egy végtelenül primitív kis app volt, ami annyit tett, hogy fon hotspot esetén belépett, s nem kellett nekem ezzel bajlódni. Sajnos már jóideje nem frissült, s 4.0 alatt nem működik.

Reader, Feedly, Currents. Mindegyik nagyon jó híraggregátor alkalmazás, de nem kellenek a telefonomra. Csak az akkut szívják le, s nem telefonon olvasom a híreket. Ha feltétlen erre vágynék, akkor vagy a webes reader, vagy körbenézek a Twitteren.

Természetesen van több nem “telefonos” szolgáltatás is, amire a kezdeti lelkesedésem rávett, hogy regisztráljak, aztán azóta se nagyon foglalkoztam vele. Ilyen pl. a rakétaként indult Pinterest, amit nem tudom eldönteni mire használjak. :) Leginkább a még bent van a böngészőben a bookmarklet, de szökőévente bökök csak rá. A mlkshk is hasonló történet.

Mire a végére értem a bejegyzésnek, készítettem egy Androidportálos változatot. Ott rendesen minden alkalmazást linkeltem a Marketre Play Store-ba.

804 Facebook rajongó

Hasonló írások

  • miért Firefox OS? Többek kérdezték már, hogy normális vagyok-e, amikor felszálltam erre a vonatraA Firefox OS Engagement Team tagjaként a kommunikáció területén tevékenykedem.. A Firefox OS egy telített […]
  • Okosóra Tegnap a Samsung bejelentette az Okosórát, Galaxy Gear néven. Fontos megjegyzésem, hogy a Galaxy Gear nem egy forradalmian új eszköz. Nem ők fedezték fel az okosórát. Van már sok előfutár, […]
  • mytv.telenor.hu Ma valamikor dél körül érkeztem meg a Telenor házba, s részt vettem a MyTV sajtótájékoztatóján. Röviden: az ötlet jó, a megvalósítás pocsék. Megérkezvén a weboldalra, tableten, illetve […]
  • jövő okostelefonja, okostelefonok jövője Mint azt tudjátok, erősen kötődöm az Android világhoz. Nyár óta azonban a magyar Firefox OS Engagement Team tagja vagyok. Ez sokakban rögtön kérdéseket vethet fel. Most akkor hűtlen lettem […]
  • fever2feedly Az RSS fogyasztás továbbra is fontos része a világ híreinek feldolgozására. Igaz, hogy sok hír duplázódik, érkezik G+ vagy Twitter csatornákon is, azonban az RSS arra jó, hogy mindenen át […]

Szólj hozzá!

Loading Facebook Comments ...

Szólj hozzá