költözés

by

in

Nem, nem még nem az! Egyelőre csak az egyik apple gépről a másikra. Zsó régi laptopját cseréltük le egy ibookra.

Nos, az egész dolog csak pár kattintás volt, miután egy firewire kábellel a két gépet összekötöttem. Ennyi. 10 perc, s leülök az új gép elé, azon minden rajta, ami a régin volt. Migration Assisstant az alkalmazás, mely megoldja a költözést. Kíváló darab.

Gondoltam ebből az apropóból összeszedem a másik két általam használt op. rendszeren a dolog menetét:

Linuxon a dolog szintén nem túl veszélyes, persze nem ilyen elegáns. Csomaglista mentés, beintegrálás az új gépre, s ott telepítés (debianon apt segítségével gyerekjáték). Ezután home, egyéb saját könyvtárak átmásolása. Kész.

Windows-on a dokumentumokat átmásolom, akár az egész documents and settings-t, majd a programokat feltelepítem az új gépre. Jó esetben megvannak még az install file-ok. Ha nincsenek, akkor vadászat indul az interneten. Kérdésem, hogy erre van-e valami frappánsabb/egyszerűbb megoldás?

Nem bántani akarom a windows felhasználókat. Egyszerűen én vagyok tudatlan e téren. Sokkal kevésbé ismerem azt a rendszert, mint az osx-et, meg a linuxot.


Comments

5 responses to “költözés”

  1. ibook?? azt hittem Dzsonak nem tetszik… hogy sikerült rabeszelni??

  2. nem biztos, hogy értem a problémád. de szerintem winen a ghost van erre.
    de ott inkább úgy kezdődik, hogy csinálj egy hálózatot, ami nem működik.

  3. Akos: Jaja, szereti nagyon! 🙂

    melyviz: A ghost tudomasom szeerint jo, de csak akkor, ha ua. a vas. Kepzeld a helyzetet, hogy mondjuk egy asztali amd geprol akarok egy intel laptopra “koltozni”. Erre tudomasom szerint a ghost nem jo. Akkor viszont hogyan tudom atpakolni a cuccaimat? Ez erdekelne. 🙂

  4. nem tudok ilyenről. a ghost akkor hal meg, ha esetleg backupolni akarsz belőle, és nem ugyanaz a registry mint az imagefile kreálásakor volt. (mert teszem azt felraktál egy programot, vagy leszedtél, érted.)

    ha foglalkoznék ilyesmivel (értsd nem lennék hajlandó szűz installt csinálni mindig) akkor ezt használnám szvsz.
    egyébként biztos van valami windows profile saver vagy hasonló alkalmazás, gondolom; google power ;]

  5. Nem letszukseg, csak gondoltam felteszem a kerdest, hatha tud valaki winre is ilyet. Linuxon es OSX-en, mint irtam a “koltozes” pofon egyszeru. Ezert gondoltam, hogy a legelterjedtebb operacios rendszeren is csak van valami dolog erre.