camera

by

in

Szeretnénk venni a baba érkezésére egy videókamerát. Mégiscsak izgalmasabb felvenni mozgóképre az első lépéseket, első szavakat, mint fényképet csinálni róluk.

Azonban ebben a témában abszolút nem vagyok otthon. Ezért szeretném a segítségeteket kérni. Adjatok tanácsot, mit, milyet, hol, stb. Még ráér a dolog, de jó volna már gondolkozni. 🙂


Comments

6 responses to “camera”

  1. Én 5 éve vttem egy kamerát, hasonló indokkal. Aztán rá egy évre vettem egy olyan digitális fényképezőgépet, ami tud jó minőségű videot IS csinálni. Azóta a videokamerát gyakorlatilag nem használjuk.
    Amit felveszünk mozgóképet, az max. 5 perc, annak meg többszöröse ráfér a fényképezőre. Praktikusabb, egyszerűbb.

    Ez a tapasztalatom, de nem akarlak lebeszélni 🙂
    Ha veszel, akkor vegyél SONY-t, ha drága de jót akarsz. Ha olcsóbb de jót, akkor Samsungot (régebben a régi SONY cuccokat árulták, de nem tudom, most hogy van). A kettő között meg a Panasonic van.
    Én ezek közt nézelődnék.

  2. Sony, vagy Panasonic mindenképpen, Samsungot személyes, és ismerősök által mesélt tapasztalatok alapján nem ajánlom.

    Ami neked fontos, az a többszörös optikai zoom és a képstabilizátor, valamint gondolom szeretnéd, ha számítógépre is rögzíteni tudnád az anyagot, tehát ez is fontos lehet. És e tekintetben mindenképp a Sonyt ajánlom, több ismerősömnek is az van, ráadásul “szakavatottak” is ajánlották. 🙂

    Ha szabad reklámozni, akkor én mindenképpen az Electroworld-öt ajánlanám, mi mindig ott vásárlunk, és a legkulturáltabb üzlet. Vagy ha van Metro-kártyád, akkor oda is érdemes benézni.

  3. M@trixfan Avatar
    M@trixfan

    Mindenképpen egy jó MiniDV kamerát vegyél! Kerüld a DVD-re vagy kizárólag memóriakártyára rögzítő gépeket, azoknál mindig konvertálni kell iMovie import előtt. Romlik a minőség, sok felesleges plusszmunka. Canon vagy Sony kamerát ajánlok. Panasonic is jó, olcsón ad 3CCD-t, de kifejezetten Mac szempontból javasoltam az előbbieket. Maradj ezeken a márkákon belül!

    Az már csak hab a tortán, hogy iSight-ként használhatod a kamerát teljes minőségben. Lett egy webcam-ed is. iChat bődületes minőségű, azt egyszerűen látni kell…

    Ha már van fényképezőgéped akkor nem számít a felbontás 1 megapixel fölött (SD kameráról lévén szó). Amúgy sem túl jó minőségű képeket készítenek a kamerák fotó üzemmódban. A CCD mérete legyen fizikailag minél nagyobb.

    Ne a legolcsóbbat vedd, de nem is kell elszállni árral. Javasolt 100000Ft felett nézelődni. Ha sokat szánsz rá akkor már inkább HD kamera, mint a Sony HDR-HC3. Ez 350000 Ft-ba kerül.

    Végére hagytam a legfontosabbat, mégpedig a szubjektív tapasztalatot. Nézd meg, hogy a kiszemelt kamera elég masszív-e. Kéyelmesnek kell lennie. Vannak vízszintes és álló elrendezésű kamerák. Utóbbiaknál problémás -kényelmetlen- lehet a zoom kezelése és gyakran nemkívánt módon bemozdulhatnak. A kis súly szintén a stabilitás rovására mehet viszont könnyebb magaddal vinni. Igazából az említett műszaki paraméterek felett ezek a dolgok a legfontosabbak.

    Pár oldal ahol kedvedre olvashatsz a témában:
    http://www.camcorderinfo.com/
    http://www.dvspot.com
    http://abcdv.com/

  4. Köszönöm az eddigi javaslatokat. Mindenképpen nézelődök tovább a témában.

    Kérdés, hogy ezen a területen is adott-e a dolog, hogy minél később veszem meg, annál jobban járok? (pl. informatikában folyamatosan csökkennek az árak az újabb technikai vívmányok megjelenésével)

  5. en csak azt tudom felajanlani, ha nemetorszagban olcsobban talalsz, akkor szivesen elviszem neked
    (csekely szallitasi dij elleneben ) 😉

  6. M@trixfan Avatar
    M@trixfan

    Az a szerencse, hogy a digitális kamkorderek mára már teljesen kiforrot technológiát használnak. Bármikor beleugorhatsz, kivárni esetleg HD kameránál érdemes. 2002-ben vettünk egy akkori szinten nagyon ütős Sony TRV-27E modellt ami majdnem annyiba került akkor mint az említett HD kamera most. Viszont mai napig hibátlanul megy és nagyon jó képe van. Váltani én már csak HD-re fogok, de az messze van még 🙂