Airbnb

by

in

Az Airbnb az Uber mellett a másik platform, ami rendszeresen előfordul a médiában. És az utóbbi időben talán nem annyira pozitív értelemben. Pedig a szerintem remek dolog ez.

airbnb profile

Mint látjátok, nem ma regisztráltam, ehhez képest tavaly volt az első alkalom, hogy a szolgáltatáson keresztül foglaltunk szállást. Azóta viszont felpörgött a dolog, s amikor nyaralás van, ma már az első az Airbnb app/weboldal, ahol szállások után nézek.

Akinek nem mond esetleg semmit a dolog, az Airbnb ugyanaz a Zimmer Frei számára, mint az Uber a taxizás számára. A különbség talán az, hogy a hagyományos Zimmer Frei és az Airbnb akár egyszerre is űzhető. És mielőtt mindenki beleköt, minden hasonlat sántít. Ez is. De a lényeget értitek. Ha mégsem, akkor katt ide.

Az Airbnb nem egy jótékonysági szervezet. Tisztában vagyok vele, hogy nyereséges cégről van szó. Nem is kicsit. Sok lakást pont Airbnb kiadás miatt vásárolnak emberek. Ezzel felverik a lakások árát, stb.

Viszont nézzük a felhasználói oldal előnyeit:

  • Általában olcsóbb, mint az azonos kategóriájú hotel. Természetesen vannak itt is elképesztő áru luxus lakások, ha valaki arra vágyna.
  • Mindent meg lehet nézni előre online.
  • Hatalmas választék.
  • Előre fizetsz, nincs helyben pénzezés.
  • Minden kiadó lakás, szoba értékelésre kerül, így nincs mellébeszélés. Ha egy szállás nem olyan a valóságban, mint a leírásban, akkor az gyorsan kiderül.
  • Választhatsz szoba, vagy teljes lakás között. A szoba esetén couchsurfinghez feelinget kapsz, vagyis egy ember/család életébe csöppensz bele, az ő kiadó szobájukat használod. A teljes lakás természetesen kulcsot, s egy teljesen felszerelt lakást kapsz.
  • Olyan helyeken lakhatsz, ahova másképp nehéz eljutni, helyiekkel ismerkedhetsz meg. Pl. Hamburgban egy családnál laktam, velük beszélgetve sokkal többet tudtam meg a városról, mintha egy szálloda prospektusait böngészem csak.

Összességében egy emberi és jól működő szolgáltatás az Airbnb.

Airbnb
Airbnb
Developer: Airbnb
Price: Free
‎Airbnb
‎Airbnb
Developer: Airbnb, Inc.
Price: Free

U.I.: senki nem kényszerített/fizetett a bejegyzés megírásáért. Friss az élmény és pozitív. A linkekre kattintva elvileg mindenki jól jár, ha most regisztrál.