aknamező

minefieldA mozillánál rájöttek, hogy lenne igény egy osx-el összhangban működő firefoxra. Erre egyébként már rájött a camino csapat is. Azonban a caminonak van egy nagy baja hiányossága, ez pedig, hogy a firefox kiterjesztések, témák nem használhatók hozzá. Egyelőre a minefield se kezel minden 1.5-ös kiterjesztést, de az igéretek szerint fog. A nightly build, amit használok (az alól írom ezt is) fagyás, s minden gond nélkül működik. Egy az egyben kölcsönvette a firefox beállításait, így ezekkel nem volt semmi gondom.

A kérdéses témakör egyedül a jelszó kezelés. Ha már osx-re készült a minefield, akkor vajh lesz-e keychain kapocs, vagy marad a saját jelszó vezérlő. Illetve, hogy ha ez elterjed, akkor mi lesz a camino projekttel?

Published by kobak

apa, tanár, geek

3 replies on “aknamező”

  1. Úgy tudom, hogy a Minefield (Firefox 3.0 lesz majd, ha nagy lesz) még mindig nem Cocoa, még mindig XPI, csak most már gyárilag benne vannak a Cocoa-widgetek (aqua gombok, chekbox-ok, stb.)
    Bár elsőre nekem is gyorsabbnak tűnt, mint a jelenlegi ‘Fox…

  2. Jelenleg nemcsak a jelszókezelő gáz, hanem a teljes Firefox look-and-feel. Elég jó crossplatform böngésző, de pont ezért nagyon nem illik OS X környezetbe.

    Pont ezért nem féltem a Caminót. A fejlesztés elkezdtekor hoztak egy döntést, hogy XUL helyett Cocoa alapokon készítenek natív böngészőt. Ebben benne van az is, hogy lemondanak a bővítményekről (majdnem teljesen), de az is, hogy a böngészőjük minden esetben gyorsabb, kényelmesebb lesz a firefoxnál.

  3. Majd meglátjuk. Mindenesetre figyelemmel kisérem a fejlesztést. Mert nem ártana egy gyors(abb) firefox osx-re.

    Egyelőre párhuzamosan használok elég sok böngészőt (most már megint eggyel többet), bár mostanában a safari újra a default. 🙂

Comments are closed.