Arsene Lupin

Újabb film élmény.
A film, kicsit lassan, de egész izgalmasan indul. Szépen felpereg a közepére. Azonban ekkor kezd számomra érthetetlen módon összekuszálódni. (aki még nem látta, s izgulni akar, az ne olvassa tovább!)

Miért kerül elő a nő a hajóról a végén? A rendező/forgatókönyv író vicces akart lenni, vagy esetleg valami fontosabb szerepe volt neki, csak nekem nem jött át? Mi értelme volt belekavarni a filmbe Ferenc Ferdinándot? OK, minden filmben kellemes élmény a magyar vonatkozás, meg felkapja rá az ember a fejét, nade itt inkább a “hogy kerül a csizma az asztalra” kérdés merült fel bennem.

Persze lehet vitatkozni a film kapcsán, s ha valaki megmagyarázza az említett jeleneteket, akkor azt meg is köszönöm Neki rögtön.
Nem tudom, hogy szerepet játszik-e értetlenségemben, hogy nem olvastam Arsene Lupin regényeket azelőtt…sajnos a film nem is késztetett erre, amit szintén nem a film pozitívumaként kell elkönyvelnem.

Nos, akkor a szokásos összegzés következik, azzal a különbséggel, hogy a filmre adott 5 pont a fenti “zagyvaságok” miatt is van, ha ezeket valaki tisztázza, akkor másfél pontot jóváírok a filmnek a saját kis skálámon (, nem mintha ez bárkit is érdekelne :-)).

infók:
5/10


Posted

in

by

Tags: