blog…why?

by

in

Blog = weblog, azaz online napló. Ez szép és jó, de miért ír valaki naplót a weben? A napló alapvetően az ember sajátja, magának írja, hogy emlékezzen eseményekre, hogy emlékezzen bizonyos érzésekre, illatokra, színekre. Azaz a naplóírás valahol egy intim (értsd jól!) dolog. Nem tartozik a nagyvilágra.

Aki bogol, az viszont mindezt a nagyvilág elé tárja. Beengedi a világot az életébe, ebbe az intimszférába. Persze nincs kötelezve arra, hogy mindent leírjon, de bármit is ír, azzal megmutat valamit magából a világnak.

Aki blogol, abban biztosan van egy nagy adag exibicionizmus. Vagy valami vágy hajtja, hogy megváltoztassa a világot, tudassa az emberekkel, hogy ő másképpen gondolja. Tessék meghallani az ő hangját, mert bár kis porszem a világban, azért lehetnek jó gondolatai.

Esetleg választ vár bizonyos kérdésekre.
Vagy teszi, mert mindenki blogol. Minap olvastam az indexen, hogy MW, és Anikó is blogol. Wow! És akkor mi van? Nem tudom kik ők, így biztosan nem fogom olvasni a naplójukat. Arnold Schwarzenegger és Hilary Clinton is biztos blogol, vagy ha még nem, akkor biztos fog. Vannak versenyek is. A hvg indított is egyet a magyar blogok között.
Aki versenyez, az biztos nem magának ír. Persze gondolkoztam, hogy én is benevezek, de aztán hamar rájöttem, hogy nincs hatalmas design, világmegváltó írás rengeteg, s több ezres olvasóközönség. Akkor meg minek? De nem is kell nekem.

Olyanok, akik nem ismernek személyesen, azoknak ezek az írások úgyse mondanak semmit. OK, Arnold Schwarzeneggert biztosan ismerik, de amikor azt írom, hogy Ákos mikor jöttök, akkor nem hiszem, hogy tud vele mit kezdeni.

Akkor a kérdés: Balázs, te miért írogatsz hülyeségeket ide?

Magamnak írok. Régen írtam naplót. Amikor elkezdtem blogolni, akkor elővettem a régi naplóm, s beleolvastam. Nem tagadom, hogy kellemesen mulattam pár bejegyzésén. Pár másikon pedig igenmeglepődtem.
Azoknak írok, akiket ismerek. A teljesség igénye nélkül:
Ákosnak írok, aki nekem nemcsak unokatestérem, de legjobb barátom, s most konstans 700km választ el. Zsuzsinak, aki eddig mindig a szomszéd szobában volt, de most huszonx km és a Duna választ el tőle…


Comments

3 responses to “blog…why?”

 1. Köszönöm…
  Tényleg!

 2. mosoly

 3. szio!

  ezt csak ma olvastam. én is köszi! 🙂

  (és ujra frissiteni kéne lassan a listátok..)

  és minden jot hétfőig, és kedden tuti iszunk! és puszillak bratyó!