böngésző dilemma

Kezdjük ott, hogy osx-et használok laptopon. Asztali gépen ubuntu, windows dual boot. Linuxon firefox 2 (teszt miatt ie6 néha), windowson szintén, néha ie7. OSX-en már nehezebb a helyzet.

Sokáig a camino volt a default böngészőm. A camino az osx firefox-a. Gecko alap, de szépen illeszkedik az osx-hez. Keychaint használja jelszavak kezelésére, s van hozzá jópár hasznos kiegészítés. Szeretem, jó, de lassan fejlődik, így ráálltam a nightlyk használatára. Azok azonban nem tökéletesek, pl. a mai nem tud letölteni. Rákattintok egy akármilyen linkre, hogy letöltsem, s nem történik semmi.

A 2.0.6-os (azt hiszem az volt) wordpress már támogatta a safariban is a quicktageket, így azóta az lett a default böngésző. Ráadásul safarihoz is van egy csomó hasznos kiegészítő. Inquisitor, safariblock, safaritidy, csakhogy a legjobbakat említsem. John Hicks szép kis ikonját is berakva az egész majdnem tökéletes.

Azonban a safari néha fagy. Megeszi a memóriát, megbolondul. Ráadásul bizonyos oldalakat nem kezel (pl. iusethis).

OK, ha már webkit, akkor shiira. A 2.0-ás beta nagyon szép, ügyes, okos. Azonban nics hozzá semmi kiegészítő. Pedig azokhoz már nagyon hozzászoktam.

Ja, használhatnék omniwebet is, de az pénzes, a firefox is lehetne alternatíva, néha el is indítom, de annyira nem illik az osx-hez, hogy ritkán fordul elő. A jelszavak, egyebek nagyrésze a keychainben benne van, akkor meg minek még egy hely?!

Mi legyen? Van valakinek ötlete a safari memória/processzor emésztésének megszüntetésére, vagy shiirához kiegészítők telepítésére, vagy maradjak a caminonál, írtsam ki a nightlyt, s tegyek fel egy stable-t? Néha nem tudok mit csinálni jó dolgomban. 🙂


Posted

in

by