coComment képes blog vagyok

Mától coComment segítségével is követheted a kommenteket az oldalon.
Legtöbb olvasóm valószínüleg a fejét csóválja most és a következő kérdések merülnek fel benne:

Az meg mi? Mire jó? És akkor mi van?

Az utóbbi kérdésre a válasz egyszerű. Így jobban érzem magam. 🙂 De kezdjük az elején! Ha jártas vagy a blogok világában, s hozzá szoktál szólni egy-egy bejegyzéshez, akkor valószínűleg Veled is előfordult már, hogy elfelejtetted, hova, mikor, s mit írtál. Nem vagyunk robotok, nehéz mindent fejben tartani. Ilyenkor lehet praktikus a coComment. Regisztrálsz, aztán a komment elküldése előtt szólsz a coCommentnek. Az innentől kezdve figyeli, hogy érkezett-e válasz a hozzászólásodra.

A “kommentkövetést” egyszerűsíti a firefox plugin, amit szintén le tudsz tölteni. Ha más böngészőhöz itt találsz infót.

Ahhoz, hogy a blogod (jelen írás csak a wordpress motor által hajtott blogokról szól. Egyéb blogokhoz a coComment weboldalon található leírás) coComment képes legyen, a következő kódot kell a comments.php file-ba beírnod:
[syntax,cocomment.txt,javascript]

Ha lusta vagy, akkor pedig a következő plugint töltsd le, s aktiváld!

Published by kobak

apa, tanár, geek

10 replies on “coComment képes blog vagyok”

 1. Fugetlenu attol, hogy meg nem ertem, de ez jobb, mint egy csomo blog kommentresze az rss olvasoban?

  Es hogy is van ez? EZt a kodot berakom magamhoz, es ha irok valahova, elotte szolok magamnak? Bocsi, biztos reggel van (bar mar 2 napja sem ertettem).

 2. dvorcsak: A lényege a dolognak, hogy nem megjegyezned kell, hogy hova kommenteltél, nem is egy kockás füzetbe írod, hanem automatán elküldöd a coComment.com oldalra.

  Ezután ott meg tudod nézni, hogy hova, mikor, miért, mit írtál. A kódot nem kell beraknod. Erre van a plugin! 🙂

  Ha firefox-ot használsz, akkor telepíted a kiterjesztést, s kommentelsz. Ha egyéb böngészőt, akkor elmented a bookmarkletet, s megnyomod komment elküldése előtt.

 3. Hello!

  Ismered ezt a plugint? Ezzel elvileg sokkal jobban használható a coComment. Felraktam a blogomra, bár még nem próbáltam ki hogy tényleg működik-e. A lényeg hogy a comment mező alatt közvetlen be lehet jelentkezni a coCommentbe (IE7 alatt sajnos nem megy az innen való bejelentkezés, IE6 és Firefox ok), és azt is felismeri hogyha már be vagy lépve. Utána meg magától elküldi a commentet, sőt integrálja is egyszerre a blogba, tehát nem kell a másik plugin.

  http://www.andare.ch/blog/wordpress-plugins/cocomment-enhancer/

 4. stadi: Nem ismertem ezt a plugint. De mindjárt utánanézek. Elmondásod alapján jónak tűnik. Köszönöm az infót.

Comments are closed.