csak beszélgetni

by

in

Épp most jött be egy lány a tanáriba, hogy egy fiú van a lány wc-ben, segítsen valaki. Tanárnő ki, gyerek közli, hogy ő csak beszélni akart valakivel, azért ment be. Szólnak, odamegyek én is, elkérem az ellenőrzőjét, mert szerintem ezt a szülővel is tudatni kell. A válasz: Miért, én csak beszélni mentem be?

Velem van a gond, hogy nem tartom normálisnak, ha egy fiú a lány mellékhelyiségbe tök természetesen bemegy csak beszélgetni?!


Comments

14 responses to “csak beszélgetni”

 1. Hehe… En asszem pont neked mar emlitettem, hogy nekem allando harcom folyt tanulmanyaim alatt a tanari karral… Ezert altalanos iskolaba evente 3 ellenorzom volt, mert mindet teleirtak. Kozepiskolaba pedig leginkabb nem is hordtam, ott gyorsan rajottek, hogy az hogy oda irnak vmit azt en is es a szuleim is magasrol…

  Szerintem normalis ha 1 lany es 1 srac beszelgetni akar. Az nem feltetlenul hogy ezt egy olyan helyen teszik meg ami kifejezetten a nok szamara fentartott hely…

  En es kedves szuleim hetente vettunk reszt hasonlo behivasok miatt kulonfele beszelgeteseken. Bar nallam tobbnyire a linkseg, es a tisztelet meg nem adasa volt a tanarok fel a tema.

  De mivel a tanulmanyaim a kedves tanarok torekvesei ellenere is eleg jok voltak, ezert a szuleim tart karokkal hallgattak a tanarok panaszait, hogy igy meg ugy viselekdek bla bla…

  Es kerdeztek mit csinaljanak? Vernejek? Ok azert jaratnak iskolaba hogy tanuljak, es nem azert hogy ilyen olyan realis vagy nem realis viselkedesi normaknak feleljek meg 🙂

  Persze az en esetem elegge veglet alairom. De ez amit irtal ez megmosolyogtatott…

  Elkepzeltem ezt az en helyzetembe amikor ezt eloadja a tanar a szuleimnek a kovetkezot kerdeztek volna:

  Eroszakoskodott vkivel?
  Bantott vkit?
  Kart tett valamiben?

  Nem, akkor meg minek rangatnek be engem ide?

  :O Szerinted a diak ettol a beirastol visszall a tanarok altal elvart viselkedesi normara? Vagy esetleg legjobb esetben is a tudtotok nelkul fog meg durvabb dolgokat is csinalni! 🙂

  Gondoltam le irom az en gondolataimat is, ha mar te megosztottad velunk a tieidet.

 2. Nekünk ilyen problémáink nem voltak a piárban, mivel lányok csak akkor voltak az iskola területén, ha szülői értekezletre bejöttek az anyukák. 🙂

  Tőlem ellenőrzőt kétszer kértek, viszont volt szerencsém kétszer WC-t pucolni, meg párszor az ebédet vigyázállásban végignézni. Gyorsan megtanultam, hogy ott nem szokás a szülőket hívogatni, megvannak a régi jól bevált módszerek a nevelésre. Hozzáteszem máig nem bántam meg és csak azt tudom mondani hasznomra vállt az a fegyelem, amire ott tanítottak.

 3. Ha még csak beszélgetni mennek be…

 4. Én mint tanár kolléga csatlakozom az előttem szólóhoz (MiszterX) hez
  Kiváncsi lennék mit írtál be az ellenörzőbe, és a szülő mit reagált 🙂

  Én lehet hogy barátságos hangon de leültem volna delikvensel beszélgetni (nem lecseszés jeleggel) megismerni megérteni miért tett amit tett (lehet hogy ő csak másképp szocializálódótt és akkor a szülönek való beírás sem segít sokat) és elmondani neki egy másik szemszöget ami esetleg a suliban elvárt!

  A gyerek nem hülye csak gyerek 🙂

  Egy mérnök tanár kolléga

 5. mondjuk én nem tartom jónak az ellenőzrős megoldásokat, csak a legvégső esetben, szerintem éppen ellenhatású, ha te is elmondod, de ráuszítod a papa-mama tímet, mert az már túllövés lesz és csak ront. szerintem.

 6. Tiszta vizet a pohárba! Eddig életemben kb tízszer írtam ellenőrzőbe, abból kilenc volt igazolatlan óra miatti házirendben kötelezően adandó osztályfőnöki intő/figyelmeztető az osztályom lógósabb felének. Egyébként ezt is inkább e-mailen oldanám meg a szülővel, hogy tudjon róla, hogy a gyermeke nem jár órára.

  HA valakivel gondom van mindig négyszemközt tisztázom Vele, ha szükség van, akkor a szülő bevonásával. Az ellenőrző általában akkor kerül csak elő, ha házirend azt írja elő, hogy be kell írnom.

  Jelen esetben én csak segítettem a kolléganőnek elkérni az ellenőrzőt, s ő vitte aztán beírni, igazgatóságra, éppen hova. OK, ezt hülyén írtam le, mert a gyerek tök természetes, hogy a lányvécébe bemegyek attitüdje teljesen megdöbbentett.
  Alapvetően az utolsó kérdésre vártam választ, de arra nem annyira érkezett. 🙂

 7. Kedves Kolléga

  Csak hogy az utolsó kérdésedre is kapj választ!
  Bár már nem vagyok gyakorló tanár, de megfigyléseim szerint a mai fitalság (14-18 as középiskolás kategória) sokkal inkább ugy viselkednek mint mi a 18-24 korosztálytól várnánk. Lehet hogy csak egy nyugodt helyet kerestek ahol tényleg meg akartak beszélni valami kényes dolgot. Bár jegyzem meg nem feltétlen az iskolában lenne a helye!
  ..főleg nem a WC, de tagathatatlan hogy egy suliban az a legnyugodtabb hely.

  Bár nem tudom hogy van erre egy OF- nek mozgástere hogy némiképp felkészítse a diákjait olyan normákra amik az estelges megváltozott viselekdési illetve szociolózációs viselkedések normalizálására.

  Mit értek ez alatt?

  van nekem egy 17éves hugom és merem mondani hogy évek hossza allat igen jó és stabil bizalmon alapuló kapcsoltott építettem ki vele és az ő osztálytársaival/barátaival

  itt lettem figyelmes hogy pl az alkohol fogyaasztás megszokott és elfogadott elég durva szinten is, s nekem kellet elmondanom hogy hogyan lehet és miért jó esetlegesen nem tesco gazdaságos alkoholtólbebaszni.. illetve a sex igen csak nem az amit a prnóban látnak.

 8. Zubby,

  mivel a gyereket nem ismertem, s nem tanítom, így nem tudom, hogy amit mondott, abban mi az igazság, s mi a “inkább azt mondom, hogy beszélgettem, mint bevallom, hogy dohányoztam”. Nem is akarom emiatt elítélni, mint említettem nem ismerem. Erre a fél percre láttam, s nkem picit szokatlan volt ez a magatartás, hogy számára természetes az ellenkező nem számára fenntartott helyiségbe bemenni.

  Abba természetesen nem gondolt bele, hogy ez esetleg azok számára nem az, akik a helyiséget rendeltetésszerűen használták éppen, s esetleg jelenléte nemkívánatos. Az egész történet egyébként így is derült ki, hogy kolléganőt becitálták a vécébe, hogy ugyanmár tegye ki a nem oda illő hímneműt.

  A saját osztályommal szoktam beszélgetni ilyen dolgokról, s sok más diákkal is. Sajnos ennek ellenére van pár egyik fülemen be, másikon ki emberem. Egyre kevesebb. 🙂

 9. Wow, szerintem tök normális, ha bemennek beszélgetni, hely függetlenül … a gond ott kezdődik, ha nem csak beszélgetnek 😀 Nos, X-treme triple-x rulZ 🙂 Mi abban a baj? (csak legyen legalább felső licis … az alatt azért gáz, ha suliban :-S) Szerintem rosszabb eset, ha valaki suliban drogozik, erőszakot alalmaz, rongál, stb. A fentebb említett “dolog” egészséges is … szóval. Gondolom a reakicó: de a WCben? Női WC nagyobb és tisztább általában, na meg aztán, ki a felelős azért, ha nem totál higiénikus az a helyiség? Doh … meg lehet azt oldani. Gondoljatok vissza, nem volt semmi olyan X-treme, ami szabályellenes? Dehogy nem … és tuti jobb is volt, mint a sima bármi, ami jogszabályok szerint előírt.

 10. elkepzelem, hogy az itt haborgok egy resze milyen arcot vagna, amikor (ha mondjuk lany), egy munkahelyi vc-ben ranyitjak az ajtot, mikozben letolt bugyival probalja magat kenyelembe helyezni a csezsen.

  meg elkepzelem, hogy az a pasi, akinek a tizenx eves lanyaval ugyanez tortenik a suliban, mikent reagal.

  hogy into vagy sem, az mas kerdes.

  Vicces, hogy egy noi klotyoban maszkalo fiutol eljutottunk a szexig es az alkoholig, meg addig, hogy felejtsuk el a nevelest, es mindenk imenjen a maga utjan.

  Namarmost, mondjuk sok-sok evvel ezelott egy ilyenert ugy, de ugy nyakonvagta volna a tanar a gyereket, hogy az eletben nem jutott volna tobbet eszebe a noi klotyo kozelebe menni sem.

  Most meg? Ilyan jogok, olyan neveles, anyamkinja, es meg a tanart baszogatjuk, hogy nem nezi el ezeket?

  En meg azt gondolom, hogy a mai fiatalsag mindent megengedhet maganak, es mindent meg is enged. Nem veletlen, hogy az en korosztalyomra meg nem volt jellemzo az allando reszegseg, meg a drog, meg a szex pornokent valo hasznalat.

  Annak ellenre, hogy nekem peldaul mindig televolt a ellenorzom. Persze leszratam, de azt a maflast nem, amit apamtol kaptam, amikor egy heten belul a 4. beirast vittem haza. Teszemhozza, jogosan.

  NEm a tanarokat kene baszattni, hanem megkene nezni, milyen nevelest kap az a dragalatos gyerek, aki siman megy be egy ellenkezo nemu klotyoba….

 11. To: dvorcsak and all

  Az itt a baj (#!szerintem!#) hogy a szülők se olyanok mint a te , én mi szüleink. Az én apám is ha olyat tettem akkor annak megvolt a megfelő jutalmazása. Itt nem kel verésre vagy bármi szélsőségesre gondolni. De mint meg lett velem értetve (beszélgetés) hogy mint nem tettem jól illetve ez nyomatékosítva, elméjítve lett. Nem tudom hogy nekem vannak e csak rossz tapasztalataim de szülők táján is lenne mit “nevelni”, én akkor döntöttem el hogy sose fogok tanítani a tanári diplomámmal (szerencsére van mellete egy mérnöki is) mior gyakornok ként részt vettem egy tantestületi értekezleten és egy szülői értekezleten.

  Én még minid azon a véleményen vagyok hogy nem a gyerek a hülye hanem csak nem figyelnek rájuk é nem foglalkoznak velük megfelelően.

 12. Ezek a Táncsicsosok…

 13. Hát volthogy én is megfordultam arra, én nem tartottam “normálisnak” ezt, és nem is sokszor volt, na de elmondom miért is volt ez.
  Mit is csinál az ember a szünetben leginkább? beszélget a barátjaival, barátnöivel, a mi osztályunkban sokkal több lány volt szoval már csak emiatt is sokat beszélgettünk csajokkal, ez jo és szép. A gond ott kezdödött hogy nálunk a legtöbb csaj cigizet :S, és hol lehet cigizni? hát a wc-ben, mi meg nem akartuk végig unatkozni a 15 precet szoval igen volt hogy én is bementem beszélgetni oda. A csávo meg talán azért is mentegetözött neked hogy ö csak beszélgetet, hogy nem dohányozji, nem drogozni ment a wc-be.

  egyébként anno nem semmi volt amikor kb 10-en kijöttek becsengetés elött a wc-böl(fiuk lányok vgyesen), füst csikott huzva maguk után :S
  nálunk pár tanár “szúró proba” szerűen járta a wcket, hogy megakadályozzák ezt, vegyes sikerrel.

  Egyébként én is (ahogy Zubby a huggának) a 17 éves öcsémnek okitgatom hogy “belefér” hogy 17 évesen már kocsmákba jár, hogy iszik néha, de ha már ez van akkor hogy tegye mindezt, ne csak pl olyan helyekre járjon amiket már kocsmának sem lehet nevezni, ne tescos piáktol “basszon be” attol nem lesz nagyfiu stb… ez a mai fiatalság.. na nemmintha mi kisangyalok lettünk volna

 14. Oldman , nim is nekem is két ellenörzőm volt párhuzamosan, és még sorolhatnám, de mi valahogy (mi korosztályunk) a balhékat is valahogy ésszel csináltuk (kiscsákók már akor lebuknak mikor kigondolják a balhét 🙂 ) És a szórakozásnak,csajozásnak,piálásnak is valahogy megadtuk a módját. Érdekes módón hugomék korosztálya házi buli címen most nullázták le a 3 dik lakást, és nem az baj hogy szándékosan kész akarva tették volna. (Pl a mi hifinknek túl gerejtettték a bemeneti csatornáját és elfüstl a végfok az erősítőben) és mikor elmagyaráztam nekik hogy mi is történt a rendszerbe akkor már értették hogy miért nem szabad a laptop kimenetét úgy ösözekötni a hfijével hogy csútka hangerőn van!

  jha a fenti dolgokból ég az a szomorú (Pécs legjobb gimijébe járnak) hogy a fizika órán tanultak eszükbe se jutnak (egyik se mondta hogy Béla Bazd torz a hang túl van gerjesztve!) … és akkor igen elfűstöl az erősítő leszakad a mósdókagyló, összetör a reluxa stb.

  “mi legalébb ésszel balhéztunk” 🙂