feedolvasó

Sokszor írtam már online, meg oprendszer specifikus feedolvasókról, most azonban azt hiszem megtaláltam azt, amit kerestem. Ahhoz, hogy feedeket (blogok, híroldalak friss információi egy csokorban) olvassak szükség van internet kapcsolatra. Persze olyan esetekre, hogy lekapom a cuccot, s utána offline olvasok ott van osx-en a vienna, linuxon meg a liferea. Mindkettő ingyenes, s tökéletesen végzik a dolgukat.

Azonban mi van akkor, ha munkahelyen, suliban, nagymamánál, szomszédnál, mindenütt szeretném nyomon követni a világ eseményeit, s nem akarok mindenhova saját gépet cipelni? Erre találták ki az online olvasókat. Az az igazság, hogy nekem az eddigi online dolgok közül csak a newshutch jött be, de pár nap használat után ott is be kellett látnom, hogy lassú, s nem eléggé testre szabható.

Tegnap épp mark blogját futottam át, mivel a goldenfos óta egész tisztességes mennyiségű átkattintás érkezik onnan, amikor megtaláltam a feed olvasóját. Ez pedig nem más, mint a gregarius. Tetszett a design, meg a feature list is, így leszedtem, feltettem.

Telepítésnél nekem picit bajlódott az sql táblák létrehozásakor, de miután elkészült vele, már ment minden, mint a karikacsapás. Opml export viennából, majd opml import gregarius-ba:

gregarius opml import

Egyedül a wildbits feedjeit nem tudta importálni, amit nem értek, de mindegy. Mint a képen is látható, mindent szépen könyvtárakba sorolt, átvéve a viennás beállításaimat.

Van egy csomó plugin, téma, stb. A gregarius a feed olvasás wordpresse! 😀

Ja, az én feed olvasóm a piszkozaton található.

update: feed olvasó -> feedolvasó javítva. Köszönöm gaba a korrekciót.


Posted

in

by