feledékeny embereknek

by

in

Mindenki magából indul ki – szoktuk mondani. Így vagyok a dologgal én is. Említettem nem is olyan régen a jelszó használat kapcsán a Pastor nevű kis free programot, ami nekem nagyon bevált.

Tegnap egy újabb memória bővítő programmal gazdagítottam osx-es softwarepalettámat, ez pedig a SerialSticker (szintén ingyenes). Nem jelszavakat, hanem a különböző regisztrált, megnyert, megvásárolt programok serial kódjait tárolhatjuk el benne. Így egy esetleges újratelepítésnél nem kell felkutatni az e-mail kliensben, hogy hol is van az adott program serialja. (Tudom, hogy osx-en tökéletesen használható erre a célra a serialbox, de amióta pénzkereső(?) ember lettem, igyekszem vagy csak free programot használni, vagy megvenni a fizetőset, ha az jobb, vagy nincs free verzió.)

Tegnap szépen össze is vadásztam az eddigi serialjaimat. Az eredmény:

serialsticker

Egyetlen apró hibát találtam eddig a programban, ez pedig, hogy a Purchase date mezőt hiába változtatom, az visszaáll az éppen aktuálisra.


Comments

6 responses to “feledékeny embereknek”

  1. hmm, ezt megnezem, bar en azt csinalom, hogy a serialbox mellett a keychain-ban vagy egy sevure notes-em, kulon a wines kulon a mac-es serialoknak…

  2. Én erre egy text állományt használok, emiatt nem telepítek fel egy programot. Gyorsan kereshető, könnyen szerkeszthető és ingyenes is.

  3. [quote comment=”27616″]Én erre egy text állományt használok, emiatt nem telepítek fel egy programot. Gyorsan kereshető, könnyen szerkeszthető és ingyenes is.[/quote]

    Alapvetően én is azt használtam eddig. Azonban most szembejött velem ez a program. 🙂

  4. Amar Sagoo Licensed-jét használom erre a feladatra. Fele ennyire sem szép, viszont van benne hasznos copy owner/copy code gomb. 🙂

  5. na, amr ki is tolttem. sot, lassan johetnek a masok altal kitoltott adatfajlok 🙂

  6. Ígéretesnek tűnt, de amikor megláttam, hogy hiába választom ki az Applicationsból a szóban forgó alkalmazásokat, utána kézzel kell kitöltenem a dolgokat, akkor csalódtam… olyan lenne az igazi, ami kiszedi az infókat magától 🙂 Így továbbra is meghagyom a “regisztrációs infók” imap folderemet, és abba huzigálom a megfelelő emaileket.