filmek

Pár napja megnéztük a das Experiment (a kisérlet) című filmet. Tudom nem mai darab, de egy olyan film, amit már régóta látni akartam, de még nem volt rá időm, vagy csak szimplán hangulatom nem volt hozzá.

Nos, kemény darab. A sztori nagyon egyszerű: Önként vállalkozókat keresnek egy kisérlethez, s fizetnek nekik egy csomó pénzt. Két hétig tart a feladat. A társaság egyik fele börtönőr lesz, a másik fele pedig rab. Minden bekamerázva, megfigyelve, indul a dolog. Az elején még mindenki szokja a feladatát, majd jönnek az egyre gyakoribb túlkapások, ami végül egy elég húzós finishez vezet.

A mai film az Original Sin (eredendő bűn) volt. Egy egész jó film, kellemes storyval, de egy borzasztóan elkefélt befejezéssel. Miért kell Hollywoodban mindig happy endet csinálni?!

Ja, láttam a doom című filmet is. Az meg teljesen gáz. Az exit újságban olvastam róla kritikát, s teljesen egyet értek vele. Egy ilyen filmbe nem kellenek érzések, társadalmi problémák, stb. Ettől a filmtől az ember akciót vár…igaz volt benne az is, de valahogy nem elég. Kicsit ijesztgetősre vették a figurát, pedig szerintem nem kellett volna.

A wallace and grommit mozit meg még meg akarom nézni, mert az kimaradt eddig…


Posted

in

by

Tags: