flash mob

by

in

A következő tartalmú e-mailt kaptam ma. 🙂

Kedves járókelő barátunk!

Szoktál járni (mármint: gyalogosan) a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy utak kereszteződésénél? Megkísérelted már a lehetetlent: szabályosan (zöldben) átérni a túloldalra? Benned is felment a pumpa mikor féltávon futamodásra kényszerített a fenyegetően közeledő kocsihad? És ha most az egyszer a bosszankodáson túl tennél is ellene valamit?

Ha igen, itt a várva-várt alkalom. Május 17-én 17 órakor, legalább egy akció erejéig, szabadjára engedheted a benned szunnyadó RAdikális GYAlogost. A terv pofon egyszerű. Az említett kereszteződést, uszkve kétszáz tettre kész ember közreműködésével, pár percre lefoglaljuk. Miközben a tömeg a zebrákon rendületlenül halad körbe-körbe, a bőszen tülkölő autósokat bohócnak öltözött aktivisták nyugtatgatják, míg egy megmondóember a média képviselőit tájékoztatja a ‘flash mob’ okairól.

Az elsődleges cél NEM az épp utunkba akadó autósok megszivatása, HANEM annak a nyomatékosítása, hogy

1. elegünk van a “megtűrt közlekedési résztvevő” státuszból — annál is inkább mivel

2. a ‘lábbusz’ a leginkább környezetkímélő közlekedési eszközök egyike — amely(ek)nek

3. biztosítani kell az infrastrukturális, közlekedésszabályozási, pénzügyi, stb. feltételeit.

Ha úgy érzed, hogy az előzőekben felvázolt célokért, akár a morcos időjárás viszontagságaival is dacolva, készen állsz fellépni, küldje jelzést a következő emailre radikalis.gyalogos@gmail.com (feltétlenül írd meg neved, telefonszámod, és e-mail címed) és mihamarabb szólj kedvesednek, barátaidnak, nagymamádnak, kutyádnak, cicádnak!

Lépjünk együtt egy élhetőbb városért a peripatetikus álmodozók, gandhiánus világjárók, 68-as lázadók, és egyéb kerékkötők nyomdokaiba!

RAdikális GYalogosok

Kis kiegészítés: Klikk a flash mob szóra, ha nem tudod mi az!


Comments

One response to “flash mob”

  1. zsuzsi Avatar
    zsuzsi

    Ez most kiraly! ezzel meg egyet is birok erteni 🙂
    szegeny autosok.. hehe