geek gyermeknap

by

in

Azt hiszem, ha volt valaha olyan nap a történelemben, amikor minden geek és számítógép, okostelefon függő egyaránt piros betűs ünnepnek tart, akkor a mai tegnapi itthon biztosan az lesz.

A reggel azzal indult, hogy megjelent az Angry Birds család legújabb tagja, az Angry Birds Go!

Rovio Angry Birds GoIngyenes, s már ott várja a rajongókat az alkalmazásboltokban. Aki még nem próbálta, a Rovio megcsinálta keresztezte a madarait és malacait az Asphalt és Need for Speed sorozat autóival. Érdekes játék keveredett belőle. Nekem a sorozat első része óta az első olyan Angry Birds játék, ami újra felkeltette az érdeklődésemet.

Persze sokáig nem kötötte le a figyelmemet a Rovio játéka, mert a Rdio elkezdett itthonról is működni. A tegnapi blog bejegyzésükben olvasható, hogy immáron 51 országban érhető el a Rdio.

Rdio territory mapA Rdio.com-on már nem is emlékszem mikor regisztráltam, de emlékszem, hogy Barcelonában hallgattam a kis hotelszobámban elég sok Rdiot.

El is engedtem tegnap hazafele menet az egyetemről egy balga twittet, hogy a Spotify kimarad a buliból. Holott ők a nagy úttörők. Van Google Play All Access, Deezer, sőt most már Rdio is. Sőt a Vodafone is próbálkozik a korlátlan zene területen labdába rúgni.

Aztán amint elküldtem a twittet, olvasom Dojcsák Dani írását a hwsw-n. Megérkezett Magyarországra a Spotify! Hopp. Töröltem a Twittet, s telepítettem gyorsan az appot. Természetesen a Rdio mellé.

Ha valaki azt gondolta, hogy ez már így is csodálatos, akkor teljesen egyetértenék vele, de még korántsincsen vége. A Spotify bejelentette, hogy ingyenes a stream mobilon. Nem kapunk teljes funkcionalitást, de azért ez mégiscsak csodálatos dolog.

Egy éve még igencsak morcos voltam, hogy itthon esélytelen zenét beszerezni, most már nincs mentség. Sőt adott a választás lehetősége is!

És akkor mielőtt éjfélt ütött az óra, néztem végig ezt a bejelentést.

Megújult Google Sheets. Csodálatos! Le is írtam, hogy nem érdekel mit tud rólam a Google, ez egy csodálatos termék, s használni akarom. Ha minden cella tartalmát kinyomtatják Mountain View-ban, amit Google Sheetsben készítek, az sem érdekel!

Már benne is vagyok a buliban. Aktiváljátok Ti is a newsheets funkciót! Még nem működik minden, de nagyon jó lesz. Persze örülnék, ha a régi sheet-ek is az újban nyilnának meg, de az is bekövetkezik majd gondolom idővel.

google new sheets

 

A Google se “csak” ennyit adott nekünk december 11-én. Megújult a GMail Android app, epub és pdf támogatással bővült a Play Books. Így a Play Books tényleges vetélytársa lett a Kindle alkalmazásnak.

És még nincs is karácsony. Mi lesz itt még! 🙂