Google Classroom mindenkinek

A Google Classroom sokáig csak akkor volt elérhető, ha az intézmény (egyébként ingyenes) Google Edu Suit előfizető volt. Pár hete kinyilt már a Classroom mindenki számára, aki csatlakozni szeretett volna. Ez volt nagyjából az előszele annak, ami bekövetkezett pár napja, hogy mindenki számára elérhető a Classroom, akár tanárként is.

Ez azért fontos, mert igaz, hogy több helyen is tanítok, de pont egyik helyen sem használ az iskola/egyetem Google Edu fiókokat, így csak látogatóban láthattam eddig más embereknél a Classroom felületet.

A Google Classroom az a hely, ahol tanár és diák nyomonkövetheti mi történik. Legegyszerűbben egy Facebook csoporthoz hasonlítható, ahol üzeneteket lehet váltani, csak itt kiegészül a felület azzal, hogy Google dokumentumokat lehet megosztani osztályon belül és a teljes Google ökoszisztéma felhasználható a tanár-diák online osztályterem kialakítására.

De a lehetőségek végtelenek. Innentől kialakítható virtuális osztályterem pl. online webfejlesztés oktatására is. Nem csak iskolai tematikában kell gondolkodni. És tudom, hogy rengeteg egyéb hasonló szolgáltatás érhető el már évek óta, pl. Edmodo, Microsoft Classroom, stb.

Természetesen ehhez van applikáció is.

Google Classroom
Google Classroom
Developer: Google LLC
Price: Free
‎Google Classroom
‎Google Classroom
Developer: Google
Price: Free
Google Classroom - Chrome Web Store
Google Classroom - Chrome Web Store

Pár héten belül, amikor belaktam a felületet, lesz majd részletesebb leírás a működésről, használatról is.