GoogleDrive alternatív használat

by

in

Azt hiszem mindenki ült már órákon át Meetingen, s látta, hogy a résztvevők laptopokba temetkeznek, s feszülten dolgoznak. Aki nem vett volna még ilyen szeánszban személyesen részt, az filmekben biztosan látta már azt. És a nagy kérdés: Mi történik ilyenkor? Min dolgoznak ezek a jóemberek?

Amikor épp egy maratoni megbeszélésen ültünk támadt ennek kapcsán a remek gondolat. A Google Drive/Docs megosztott dokumentumai rengeteg dologra használhatóak. Azonban azt hiszem megtaláltuk a legkreatívabb felhasználását annak!

GoogleDrive-Tic-Tac-Toe

Amőba! Első lépésben csak kreáltam egy táblázatot, egységes szélesség, megosztottam. Egyikünk x, másikunk az o karaktereket írja a táblázatba.

Kis optimalizálás után a következő ideális setup-ra jutottam:

GoogleDrive-Tic-Tac-Toe

21 az egységes szélesség a default 10-es betűméret mellett, középre igazított a szöveg. A könnyebb láthatóság érdekében persze bevezethetünk egy kis szinezést is.

GoogleDrive-tec-tac-toe-colouring

Így néz ki most a játék.

GoogleDocs-tic-tac-toe

Ami még felmerült. Előfordulhat, hogy a játék elhúzódik. Ekkor a nagy kérdés, hogy ki tett utoljára és hova. Erre is választ ad a Google Drive.

Google Drive History

 

Természetesen nem csak megbeszélések alkalmával lehet amőbázni a Google Drive-ban. Használjátok egészséggel! Milyen egyéb kreatív Google Drive felhasználást ismertek?