LapTape

by

in

A Kickstartert lassan már itthon sem kell senkinek bemutatni. Az az oldal, ahol egy jó ötlethez pénzt lehet gyűjteni adományok formájában. Ez azért szerencsésebb, mint egy startup-ba bevonni az elképesztő tőkét, mert az itt befolyt pénz adomány. Nem kell cserébe a befektető igényei szerint táncolni. Így viszont ott a rizikó, hogy nem biztos, hogy sikerül összeszedni az induláshoz szükséges összeget. De tekintsünk pozitívan a világba, s sikeres kampány esetén ha pl. terméket árulsz, abban az esetben a projekted támogatói lesznek az első vásárlók.

Itthon az elsők között lehettem, aki Kickstarter projektet vitt végig (2012… atyaég!). GeoGebra iPad alkalmazás kampányról itt írtam kicsit részletesebben. Azonban kicsit elkanyarodtam a címbeli témától, illetve még oda se kanyarodtam. A címbeli ötlet, a LapTape egy piszkosul egyszerű tablet és laptop tartó.

Jó ötlet és praktikus. Ráadásul hazánk fia, @muellah, azaz Müller Tamás az ötlet gazdája, s kitalálója. Egyre beneveztem, de lehet, hogy kettő lesz majd belőle!