száz bűnös asszony feladata

Réges-régen nem tettem már fel érdekes feladatot, de most itt van újra az ideje. A feladat a száz bűnös asszony feladataként vált híressé:

Egy szigeten 100 házaspár él, száz nő és száz férfi. Mindenki tudja mindenki másról, hogy csalja-e a férjét, csak a saját feleségéről nem tudja ezt (csak hogy életszerű legyen a feladatnak ez a része). Az a törvény, hogy ha valaki gondolati úton rájön arra, hogy csalja a felesége, akkor másnap reggel pontban hétkor felnégyelve kiteszi a főtérre. Egy nap egy idegen vetődik a szigetre, és azt mondja: “Tudomásomra jutott, hogy van olyan asszony, aki csalja a férjét.” Mi fog történni?

 


Comments

9 responses to “száz bűnös asszony feladata”

 1. Szerintem semmi, mivel a kijelentés alapján egy férj sem kap arról információt, hogy a saját felesége csalja őt.

  1. Sajnos nem jó. Valami történni fog. 🙂

 2. Nem tudni, hogy az idegen igazat mond e vagy sem, de tegyük fel, hogy igazat mond.

  Amennyiben a 100 nő közül csak 1 csalja a férjét, akkor ennek a nőnek a férje úgy tudja, hogy egy nő sem csalfa, de mivel a saját feleségéről nem tudja, ezért rájön, hogy róla van szó és másnap reggel reggel pontban hétkor kiviszi a feldarabolt asszonyt a főtérre.

  2 csalfa nő esetén, 2 olyan férfi van, aki azt hiszi, hogy csak 1 nő csalja a feleségét. Mivel mi (a férfiak) jóhiszeműek vagyunk, ezért azt feltételezzük, hogy a tudatlan felszarvazott férfi rájön a hűtlenségre és másnap reggel kinn lesz a feldarabolt nő. Azonban mikor másnap reggel nincs kinn nő, ezért mindkét férfi rájön, hogy a saját feleségük is csalfa, ezért a 2. reggel két feldarabolt női tetem lesz a főtéren.

  Ezt a gondolatmenetet felhasználva megállapíthatjuk, hogy 100 csalfa nő esetén a 100. reggelen mind a 100 nő felnégyelve kerül ki a főtérre.

 3. Kérem szépen precízebben megfogalmazni:
  “Mindenki tudja mindenki másról, hogy csalja-e a férjét, csak a saját feleségéről nem tudja ezt”

  1. Egy feladatsorból másoltam. Majd felterjesztem javításra a feladatot. 😉

 4. P Péter Avatar
  P Péter

  Én is arra jutottam, amire roncsak.

  1. Akkor jó. 🙂

 5. KuryGery Avatar
  KuryGery

  Ha “n” férjet csal meg a felesége, akkor “n”-dik napon az “n” számú feleség kikerül a főtérre.