írás angolul

by

in

A blognak kreáltam egy English kategóriát. Ide kattintva a pár angolul írott bejegyzést olvashatjátok. Miért írok angolul? Mert meg akarok tanulni rendesen írni. Jelenleg boldogan tartok előadást angol nyelven majd’ minden témában, ami technológia, s az oktatás körül mozog. Hál’Istennek az akcentusom is egészen emészthető. Bejártam a világot, a kambodzsai oktatási minisztertől Dél Afrikán át az amerikai NCTM konferenciáig rengeteg helyen beszéltem már. Ezeket a helyzeteket gond nélkül megoldom.

Viszont amikor írok, akkor úgy érzem magam, hogy az aktív szókincsem egy 7 éves angol gyerek szintjén mozog. Illetve még ott sem. Ezért egy-egy bejegyzés megírásakor izzad a Google Translate, keresek szavakat, fordulatokat a keresőben. Illetve néha szeretett feleségem az információ forrás. Ha Zsófi három gyermekünk kergetése közben el is olvassa, amiket ide írok, akkor azt láthatjátok, hogy a bejegyzés megváltozik, s az addigi angoltalan szöveg valami érthető angol szöveggé változik.

Tanulás gyakorlás nélkül nem megy. Sokáig egyébként nem mertem angolul írni. Megírtam valamit, majd azzal a lendülettel kattintottam a “Move to Trash” gombra a végén, ahogy újra olvastam a szöveget. A Medium indulásával, úgy döntöttem, hogy oda angolul fogok írni. Így is történt. Ez adta a lendületet, hogy itt is meg mertem nyitni a kaput az angol bejegyzések előtt.

A terv, hogy nagyjából hetente egy bejegyzést kipréseljek magamból angolul is.