gtd for me is moleskine

Az internet egy ideje zeng a gtd (gettind things done)kifejezésről. Jó dolog, a lényege valahogy az, hogy kapsz egy feladatot pl e-mailben, akkor azt nem olvasatlanul hagyod, hanem beteszed a tennivalót egy errevaló programba, ahol az összes teendőd követed. Itt aztán, ha valami megvan, akkor kihúzod, stb.

Ez tök jó, de nekem nem megy. Valamiért az a helyzet, hogy bár a fél életem onilne töltöm, mégse megy ez a gtd gépen. Kispapír, post-it, Moleskine. Leginkább az utóbbi. Mióta tavaly olvastam CDColtnál a Moleskine füzetekről, s vettem Zsófinak egy másfél éves naptárat, magamnak pedig próbaképp egy 3 db-os kis jegyzetfüzetet, azóta az az etalon. Karácsonyra kaptam egy naptárat, meg egy jegyzetfüzetet. Azóta az iCal-t már csak arra hasznélom, hogy szóljon a névnap, születésnapok miatt (ezt nem vagyok hajlandó beírni a naptárba minden évbe kézzel), az iGTD, Actiontastic és hasonló programokkal pedig tettem egy próbát, de aztán csak AppZapper eledel lett belőlük.

Valahogy kell az az érzés, hogy kihúzom, ami megvan, kitépem, vagy csak simán kidobom a cetlit, amire felírtam. A klikkel kipipálom nekem nem adja vissza ezt az érzést.


Posted

in

by