guru’s jazzmatazz

by

in

jazzmatazz vol.2 Régi kedvenc előadom Guru. Manapság talán nem annyira ismert, ezért is gondoltam, hogy írok róla.
Emlékszem még, amikor a Gang Starr kazettákat másolgattuk egymásnak általános iskolás időkben. Közben felnőttem (ez rosszul hangzott), de wikipedia zenéit továbbra is szeretem. Már nem annyira a Gang Starr, sokkal inkább a Jazzmatazz irány jön be. Persze azért a Full Clip benne van minden idők legjobb hip hop albumai között.

A Jazzmatazz egy érdekes “vegyítése” a jazznek és a hiphopnak. Eddig három album jelent meg: Jazzmatazz vol.1, Jazzmatazz vol.2., és a streetsoul. Ezek közül a második szerintem a legjobb, de a másik két album is átlag feletti. A streetsoult sokan lehúzták. Valóban gyengébbre sikerült, mint a másik kettő, de van rajta azért egy-két nagyon jó szám.

Guru kiadott nemrég egy új albumot Street Scriptures címmel. Az album nagyon jól illeszkedik a Jazzmatazz szériához. Öröm ezt is hallgatni. Ennek ellenére várom, hátha lesz 4. része a sorozatnak (ígéret van rá, lásd a linket a last.fm fórumra a videónál). Ezenkívül a Baldhead Slick And da click albumot jelentette meg 2001-ben. Ez sajnos hiányzik még a gyüjteményemből.

A végére pedig egy koncert videó (amatör felvétel, forrás: last.fm fórum). Nekem sajnos valami codec hiányzik hozzá, de majd pótolom.


Comments

2 responses to “guru’s jazzmatazz”

  1. drak Avatar
    drak

    nem tudjátook hogy lehet jazzmatazz bakelit lemezt venni?

  2. drak: sajnos nem. De talán jön majd valaki, aki tudja. 🙂