hello moto!

by

in

Fittyet hányva a sok nokia rajongó szavára csak úgy döntöttem, hogy motorola v3 lesz az új telefon. A vásárlás tegnap du megtörtént, boldogan használatba is vettem a telefont. Regisztráltam a vodafone madonna nyereményjátékon (mert miért is ne, hamár lehet!?), majd elkezdtem ismerkedni az új játékszerrel. Külsőre nagyon pofás darab, kiváncsi voltam a belsejére is.

A menüje baromi ronda, de ezen majd valahogyan változtatok. A tudása a mai ,,átlag” telefon tudása: fényképezőgép (miért is nincs telefon ma már nélküle?), telefonkönyv, naptár, pár idióta játék, rengeteg használhatatlan csengőhang, stb.

Ami nagyon tetszett, hogy a dobozban minden tartozék benne van:

 • teló
 • bőrtok + övcsipesz (nem túl szép, de praktikus)
 • töltő
 • headset
 • adatkábel + CD (rajta egy használhatatlan program, amit 2004-ben fejlesztettek :-))

Szóval adatkábelem is van, így nem lesz akadály valami szebb témát, menüt rápakolni a kis masinára.

Ámde…

Ámde ma reggel a telefon kijelzője csak függőleges csíkokat volt hajlandó produkálni. Gondoltam ennek a fele se tréfa, 72 órán belül cserélik a készüléket, nosza elviszem kicseréltetni.

Gondoltam én így naívan. Node a budaörsi tesco-ban nem volt már v3 (ezt telefonon megtudakoltam), így ott nem tudnak cserélni. Itt lakunk a westendtől egy köpésre, elmentem hát oda. Csavargás a parkolóházban, helykeresés, vodafone keresés, megtalálás. Ezután kivártam a sorom, mire a fickó közölte, hogy ő szívesen beveszi szervízbe, de az sokáig tart, s nekik nincs most éppen cserekészülékük.
Hoppá. Erre mondta, hogy a MOM parkban viszont szokott lenni. Mondtam, hogy hívja már fel őket legyen oly kedves, mert nem szeretnék potyára odamenni. Mire a következő hangzott el (nem szószerint idézem):

Felhívni nem tudom őket, de küldök nekik egy e-mailt

Az e-mailre megjött a válasz kb 2 perc múlva, de – azért kérdezem én, hogy – hogy lehet, hogy egy mobil telefon szolgáltató nem felhívja a másik boltot, hanem e-mailen értekezik?! :-))

Volt cserekészülék a MOM parkban, így átviharzottam oda. Bemegyek, várok, sorra kerülök. Ez így tényleg nem OK – közli a hölgy, majd megkérdezi, hogy itt vannak-e a papírok. Itt van minden, mondom, s már kezdi is kitölteni, amikor kiderül, hogy a 72 órás cserére csak a tulajdonos adhatja be a telefont. Ez a telefon pedig nem az én nevemen van, így én nem adhatom le.

Tanulság: Előtte mindent(!) meg kell kérdezni, mielőtt elindulok.

Ja, a telefon azóta tökéletesen működik, így holnap, ha leadom leadjuk szervízbe, valószínűleg semmi hibát nem fog produkálni. Ilyenkor mivan?


Comments

5 responses to “hello moto!”

 1. szpecnaz Avatar
  szpecnaz

  Én mondtam hogy nokiát vegyél….motorola..pfff…:)…bár te tudod…;)

 2. Nem vagyok nagy motorola fan de ez a V3 kinézetre negyon durva.. egyébként meg reménykedj hogy holnapra megint rossz lesz…

 3. Na ezt jól besz..ptad. 😉 miért nem vettél nokiát?!?

 4. A V3 nagyon jo. Szerintem megcsak most szokja az uj taulajdonosat, azert probalkozott tegnap. Ma szervizre sajnos nem volt idom, mert fogado ora volt. Ha holnap meg hulyul, akkor megy cserere, egyebkent meg szerviz. ennyi. 🙂

 5. Ja, meg egy pozitivum: mini USB csatoloja van. Tehat nem valami elkefelt sajat port, csatlakozo, hanem teljesen normalis szabvany mini USB. Ez meg egy nagy pozitivuma! 🙂