hello moto!

Fittyet hányva a sok nokia rajongó szavára csak úgy döntöttem, hogy motorola v3 lesz az új telefon. A vásárlás tegnap du megtörtént, boldogan használatba is vettem a telefont. Regisztráltam a vodafone madonna nyereményjátékon (mert miért is ne, hamár lehet!?), majd elkezdtem ismerkedni az új játékszerrel. Külsőre nagyon pofás darab, kiváncsi voltam a belsejére is.

A menüje baromi ronda, de ezen majd valahogyan változtatok. A tudása a mai ,,átlag” telefon tudása: fényképezőgép (miért is nincs telefon ma már nélküle?), telefonkönyv, naptár, pár idióta játék, rengeteg használhatatlan csengőhang, stb.

Ami nagyon tetszett, hogy a dobozban minden tartozék benne van:

  • teló
  • bőrtok + övcsipesz (nem túl szép, de praktikus)
  • töltő
  • headset
  • adatkábel + CD (rajta egy használhatatlan program, amit 2004-ben fejlesztettek :-))

Szóval adatkábelem is van, így nem lesz akadály valami szebb témát, menüt rápakolni a kis masinára.

Ámde…

Ámde ma reggel a telefon kijelzője csak függőleges csíkokat volt hajlandó produkálni. Gondoltam ennek a fele se tréfa, 72 órán belül cserélik a készüléket, nosza elviszem kicseréltetni.

Gondoltam én így naívan. Node a budaörsi tesco-ban nem volt már v3 (ezt telefonon megtudakoltam), így ott nem tudnak cserélni. Itt lakunk a westendtől egy köpésre, elmentem hát oda. Csavargás a parkolóházban, helykeresés, vodafone keresés, megtalálás. Ezután kivártam a sorom, mire a fickó közölte, hogy ő szívesen beveszi szervízbe, de az sokáig tart, s nekik nincs most éppen cserekészülékük.
Hoppá. Erre mondta, hogy a MOM parkban viszont szokott lenni. Mondtam, hogy hívja már fel őket legyen oly kedves, mert nem szeretnék potyára odamenni. Mire a következő hangzott el (nem szószerint idézem):

Felhívni nem tudom őket, de küldök nekik egy e-mailt

Az e-mailre megjött a válasz kb 2 perc múlva, de – azért kérdezem én, hogy – hogy lehet, hogy egy mobil telefon szolgáltató nem felhívja a másik boltot, hanem e-mailen értekezik?! :-))

Volt cserekészülék a MOM parkban, így átviharzottam oda. Bemegyek, várok, sorra kerülök. Ez így tényleg nem OK – közli a hölgy, majd megkérdezi, hogy itt vannak-e a papírok. Itt van minden, mondom, s már kezdi is kitölteni, amikor kiderül, hogy a 72 órás cserére csak a tulajdonos adhatja be a telefont. Ez a telefon pedig nem az én nevemen van, így én nem adhatom le.

Tanulság: Előtte mindent(!) meg kell kérdezni, mielőtt elindulok.

Ja, a telefon azóta tökéletesen működik, így holnap, ha leadom leadjuk szervízbe, valószínűleg semmi hibát nem fog produkálni. Ilyenkor mivan?


Posted

in

by

Tags: