heti twitter csokor #2

Itt a múlt hét egy bejegyzésben. A hét természetesen a 2014-es GeoGebra konferencia körül zajlott. A tegnapi napot szinte teljes egészében átaludtam. Most pedig újult erővel kapcsolódom vissza az Internetbe.

Writer Pro

Miután @hh felhívta a figyelmemet, hogy létezik a Writer Pro, majdnem azonnal elcsábultam. Azonban mielőtt $19-et kilapátoltam volna a családi kasszából megkörnyékeztem a szerzőt. Hátha akad némi kedvezmény azoknak, akik már egyszer zsebükbe nyúltak az iA Writer nevű alkalmazásért.

A válasz egylőre nem volt túl bíztató, de reménykedem, hogy nemsokára pozitív visszajelzés is érkezik. Érdekesség, hogy a konferencia egyik résztvevője odajött, s elmondta, hogy neki osztálytársa volt az iA szerzője. Sajnos ez még kevés ahhoz, hogy ezt a folyamatot előrelendítsük. Azonban megint kiderült, hogy a világ jóval kisebb, mint azt képzeljük.

Nest Google “házasságról”

Mint az ismert, a Google ismét bevásárolt. Nest az intelligens otthon úttörője. Érthető aggályok fogalmazódtak meg sokakban, amikor kiderült, hogy ez a remek cég a Google kezébe került.

Repülés nem is olyan régen

Érdekes képek láttak napvilágot az 1970-es Boeing 747-es gép belsejéről. Persze a Facebookon megosztott képhez érkeztek “kiábrándító” hozzászólások miszerint ez nem is teljesen így volt. 🙂

Aki pedig repülésre készül, olvassa el ezt a remek cikket mielőtt repülőjegyet venne!

Niels Bohr és a Carlsberg

Tudósokról szeret mindenki úgy nyilatkozni, hogy nem is igazi emberek. Valami ufók, nem volt gyerekkoruk, stb. Közben pedig mégis. Nemrég találtam ezt a remek képet, illetve írást arról, hogy Niels Bohr a Carlsberg sörgyár mellett dedikált sörcsapot kapott. Azt hiszem ezzel sokaknak szerzett motivációt mind Bohr, mind pedig a Carlsberg sörgyár a Nobel díj megszerzésére!

konferencia

A bevezetésben már említett GeoGebra konferencia utolsó napján tartottam én előadást. A prezit megnézhetitek a fenti linken.