heti twitter csokor

Ha gyorsan eszembe jut valami, találok egy érdekes linket, akkor azt szinte biztos, hogy a Twitteren megosztom. Ha 140 karakternél több gondolatot szül bennem, akkor írok róla itt. Viszont van sok Twitteren megosztott gondolat/link, ami az oldalsávban található Twitter falon olvasva nem biztos, hogy mindenki számára értherő.

Innen a gondolat, hogy készítek egy heti összesítőt. Tudom, hogy paper.li, meg 100 egyéb szolgáltatás tud hasonlót. Azonban azok mindegyike abban kevés sajnos, hogy csak kigyüjti a kedvelt Twitteket, azonban nem adható hozzájuk semmi igazán személyes. Ha tévedek, szóljatok! 🙂

Egyébként meg rengeteg egyéb eszköz van segítségemre a heti Twitter Top Tweetek összegyüjtésében. A már sokszor említett buffer analitika, bit.ly statisztika, vagy a Klout kiemelések. És a személyesen kreált listának mindig az az előnye, hogy az összes toplista felülbírálható.

Mai nap hallgatói levele

Azt hiszem a levél magáért beszél. Közben már utóélete is van a levélnek. A bmeme is átvette. Bezzeg, ha tudnák, hogy ELTÉs diákról van szó! 🙂

Sajnos a ZH nem sikerült, de azt hiszem tanári pályám egyik csúcsaként tarthatom számon a levelet. Viszont miután megírtam a levél küldőjének a választ, kaptam egy hasonlóan értékes válaszlevelet.

Válasz a nap hallgatói levelére

És itt fontos megjegyezni, hogy Emma Watson szemfüles hallgatómnak azért juthatott eszébe, mert az eredeti levélre az első reakció pont erről szólt.
Azóta ajánlottam Neki több tárgyat, amit felvehet a második félévben nálam, s nagyon remélem nem kizárólag levél útján kommunikálunk a jövőben!

What is Math?

Angol nyelvterületen jártas olvasók rögtön a kérdésből kitalálták, hogy egy amerikai blogról származik az idézett kérdés. John Golden egy fantasztikusan innovatív egyetemi oktató. Matematika tanárokat képez Michigan államban. Innen is származik az “alapanyag” az idézett blogbejegyzéshez.

People don’t buy products…

Érdekes írás a buffer blogon. A lényeg, hogy az érzést, a lehetőséget szertnénk inkább megvásárolni, mint a terméket magát. Az iPod pl. nem azért lett sikeres, mert mp3 lejátszó volt. Létezett mp3 lejátszó az iPod előtt is. Az iPod egy fantasztikus érzést, zenét a zsebünkben, stb. adott. Ebben egyébként, ahogy tothur írja, az Apple kétségtelenül az egyik legerősebb cég.

Cheatsheet

Telepítettem, szeretem, jó. Az gombot hosszan nyomvatartva, felugrik az adott alkalmazás minden gyorsbillentyűje. Mi ez, ha nem fantasztikus?!

Illustrated guide to a Ph.D.

A cikk bemutatja hogyan vizualizálható a tudás, amit a kisiskolától a Ph.D. eléréséig magunkba töltünk.