ingyen Spotify

by

in

Tegnap az ingyen Skype Premium, ma ingyen Spotify. Kezdek átmenni bulvárba. 🙂

A Spotifyról itt olvashattok részletesen. Van Spotify free illetve Spotify Premium. A fontos különbség a kettő között, hogy a free szolgáltatást bizonyos időközönként egy kedves úriember szakít meg, aki elmondja mennyivel jobb lenne az életem, ha Premium szolgáltatásra fizetnék elő. Amikor őt meghallgattam, többször majdnem meg is nyomtam a fizetés gombot.

Azonban valamikor, valahol nagyjából egyidőben a piaci nyitással felreppent a hír, hogy lesz ingyen Spotify mobil eszközökre. Mivel a zene hallgatási szokásaim egyre inkább átalakulóban vannak, boldogan üdvözöltem a Spotify törekvéseit. Otthon egyre ritkábban tudok dübörgő zene mellett létezni. 4 emberrel kell megverekednem, hogy mi szóljon, s ebből 3 még mindig Alma együttest preferálja az általam kedvelt zenék ellenében. Így marad a mobil + füles.

Spotify free on mobile

Először úgy tűnt ez az ingyen mobilos ajánlat csak a tengerentúliaknak lesz elérhető. Aztán jött egy notification (mi erre az ideális magyar kifejezés?), hogy frissítsem a Spotify appot, s lesz ingyen boldogság.

Gyorsan szaladtam is frissíteni az appot, de még egy kis ideig eltartott, mire a fent említett kedves barátomat meg kellett hallgatnom, hogy ha mobilt használnlk, akkor nem kellene őt hallgatnom. És aztán megtörtént a csoda, s valóban nincs megszakítás, csak zene.

Míg a legutóbb megénekelt ingyen Skype Premium le fog járni jövő ilyenkor, s választás elé kerülök, hogy megújítom-e, a Spotify egyelőre nem akar(?) rajtam keresni. És ez felveti az izgalmas kérdést, hogy ez vajh hogyan éri meg nekik. A Premium egyetlen dolog miatt izgalmas még, ez pedig a mobil adatforgalom kérdése. Premium előfizetőként offline le lehet tölteni az zenéket a telefonra.
Ha azonban valamelyik szolgáltató felismeri, hogy itt piac van, lesz Spotify csomag, esetleg korlátlan mobilnet, akkor semmi ok nem lesz a Premium irányba elmozdulni.

És ezen a ponton jutok el oda, hogy azért leszek a végén Premium előfizető, mert szeretem amit kapok, s támogatni akarom. Azt hiszem ezzel a Spotify elérte a maximumot, amit ki lehet hozni egy szolgáltatásból. Köszönjük!

Zárásképpen pedig a Run DMC klasszikusa, ami nélkül nem lehet karácsony.


Comments

2 responses to “ingyen Spotify”

  1. junkri Avatar
    junkri

    “notification” fordítására én legtöbb alkalmazásban az “értesítés” szót láttam

    1. Köszönöm. Igen, most már nekem is megvan. Csak amikor írtam, egyszerűen nem jutott eszembe. 🙂