ingyen telefon

by

in

Már régen beszéltem a gizmóról. Sőt azóta be kell valljam töredelmesen, hogy én is inkább skype-ot használok, mert mindenkinek az van. Pedig én msn helyett icq-t, vagy Gtalkot akarok, skype helyett meg gizmot, de akkor csak magammal tudnék társalogni. 🙂

No, de nem ezért írok, hanem hogy tudjatok Ti is az új akcióról: GizmoCall, naponta 10 perc ingyen telefonálás a világ minden országának vezetékes hálózatába. Hol az átverés? Nem tudom.

gizmocall

Gondoltam ki is próbálom gyorsan. Ahhoz, azonban, hogy használjuk le kell tölteni egy kis segéd alkalmazást (windows és mac verzió van). No az ilyet nem szeretem. Most azonban kivételt tettem.

Telepítés után telefonáltam is gyorsan vele egyet. Működött. A hang/beszéd minőség nem annyira jó, de ajándék lónak… Ja, és 5 perc után szólt a néni, hogy 30 másodpercem van.


Comments

10 responses to “ingyen telefon”

 1. Szerintem nincs átverés. Sokan vagyunk úgy, ahogy Te is írod. Skype-ot használunk, mert mindenkinek az van. Én speciel szeretem és örülök neki! Emlékszem még amikor sok ismerősömnek csak msn-je volt. Kénytelen voltam én is azt használni, hogy “ne csak magammal tudjak társalogni” és persze próbáltam őket rábeszélni a Skypera. Nos, most már a legtöbb ismerősöm Skypeot használ így sikerült megszabadulnom az msn nyűgtől.
  Véleményem szerint a Gizmo egyértelműen a felhasználók számát kívánja növelni melyet csak úgy tehet meg, ha valami plusszt tud nyújtani a konkurensekkel szemben. Hiszen ha érdemileg ugyanazt nyújtja akkor miért használnék Gizmot, ha az összes ismerősömet Skypon tudom elérni? Én például csak sodródok az árral, mert ha a legtöbb ismerősöm áttérne valami másra akkor én is kénytelen lennék váltani, akarva-akaratlan.
  Bár szerény véleményem szerint az ismerőseim kis százalékát fogja csak lázba hozni a napi 10 perc ingyen telefonálás, de nem rossz ötlet a felhasználók átcsábításához. Szerintem 🙂

 2. [quote comment=”24863″]Szerintem nincs átverés.
  [/quote]

  OK 😀 Az egyébként a borzasztó, hogy valamiért felmerült bennem ez a gondolat. Miért kellene, hogy legyen?!

  [quote]
  Bár szerény véleményem szerint az ismerőseim kis százalékát fogja csak lázba hozni a napi 10 perc ingyen telefonálás, de nem rossz ötlet a felhasználók átcsábításához. Szerintem :-)[/quote]

  Engem se nagyon hozott. Macera. Kipróbálni, játszani jó volt, de egyébként komolytalan. Ettől azonban nem fognak szerintem gizmot használni, mert nem azon keresztül megy a dolog. A multkori ötlet, amikor gizmoból volt ingyen telefon, annak sztem több értelme volt.

 3. Ahogy mondod. Egyetértek!

 4. Lehet túl maradi vagyok, de szerintem a telefon való telefonálásra, és ott hallani is a másik felet normálisan, valamint a legfontosabb, hogy az illető azért hív, mert velem akar beszélni, és arra figyel, amit hall, vagy amit mond, nem a közbeni számítógép-bütykölésre.
  A chat valóban újszerű formája a kommunikációnak, de a telefon Bell óta megvan már, azon nem kell újítani.

 5. De, ha a telefonálás minősége ugyanakkor nem olyan jó (még úgy is, hogy ingyenes), zavaró, akkor szerintem azzal csak elkergetik a felhasználókat és jönnek azzal, hogy skype alatt sokkal jobb, inkább visszatérek arra és fizetek érte.

 6. es engem nem is hivtal?!

 7. [quote comment=”24921″]es engem nem is hivtal?![/quote]

  nem tudtam, hogy otthon vagy-e, s féltem, hogy Eva veszi fel, s akkor németül kellett volna beszélnem. 🙂

 8. Ch®IsDrY Avatar
  Ch®IsDrY

  üdv.

  A 10perc nem is sok, de nem is kevés. Mellesleg a Gtalk is jó, és a Gizmo is. Amcsi rokonaom apámnak feltöltötték a Voipdiscount-t 10 US dollárral s kb. fél évig azzal beszélnek, s utána megint 10 dolcsi… (a kis bökkenő az, hogy amerikából amerikai állampolgárnak (credit cradról) kell átmozgatnia a pénzét, mintha most ő itt lenne Mo-on s ő maga venné igénybe a szolgáltatást Mo-ról… (szóval működik, de csak vezetékest hívhatsz, kb fél évig ingyenesen, kb 30 országba). Tehát akinek van kint rokona (Kanada is jó), akkor ez a legjobb, ám nem legegyszerűbb (az aktiválás bonyolult) egyik alternatíva…
  Mellesleg rengeteg ilyen kis progi van: pl. MSN nekem kötelező (túl sok ismerősöm van(198), hogy ne legyen folyton online), ICQ, ez volt az első, itt is van még vagy 50… a GTalk, Yahoo MSN, Jabber, AIm, Mirc, Mirandá-n kevesebb… (kinek hol van nagyobb ismerős-bázisa-kezelhetőség, megszokás szubjektuma).

 9. zsöm Avatar
  zsöm

  Hella!
  Én most töltöttem le a Gizmo-t (jajj de idétlen a neve)…félek kicsit, hogy valahol valami csavar van ebben az ingyé’ telefonban. Ingyen semmit nem adnak. Ami miatt viszont elhiszem, az az időkorlát. Hogy tudok rá kreditet tölteni?
  Találtam egy magyar oldalt, amiről mobilt is lehet hívni, az a lényege az egésznek, hogy a hívott félnek is regelve kell lennie és egyszerre 1 percet vezetékesre 30mp-et pedig mobilra kapsz, közben azonban reklámot kell olvasnod a monitoron. Nem kell olvasni. Én nem teszem, a lényeg hgy addig meg legyen nyitva, amíg tart a beszélgetés. http://www.gsms.hu

 10. [quote comment=”25551″]Hella!
  Én most töltöttem le a Gizmo-t (jajj de idétlen a neve)…félek kicsit, hogy valahol valami csavar van ebben az ingyé’ telefonban. Ingyen semmit nem adnak. Ami miatt viszont elhiszem, az az időkorlát. [/quote]

  Szia, nem feltétlen rossz, az, ami ingyen van. Általában kuncsaft csalogató. Azt szeretnék, hogy kipróbáld a szolgáltatást. Ha nem lenne ingyen, soha nem tennéd. így megnézed, kipróbálod, letöltöd. Ha már teleítetted, akkor már nem biztos, hogy letörlöd.

  Ezután, ha azt mondják, hogy 1 cent 1 perc, akkor kicsengeted, s örülsz, hogy csak 1. 🙂