internet explorer hiba

by

in

Sajnos a blogot internet explorerben nézve a jobb oldali side bar sokszor lecsúszik az oldal aljára. Emiatt átmenetileg az ie felhasználókat egy figyelmeztetés fogadja a header alatt:

explorer hiba üzenet

Az ötlet akkor fogant, miután HiA figyelmeztetett, hogy ie-ben hibásan jelenik meg az oldal, s utána megnéztem én is, s néha valóban így van. A probléma okát még keresem. Ekkor valamiért átszörföltem angelday blogjára, ahol megláttam, hogy ő figyelmeztet mindenkit az explorer használat buktatóira. Ekkor döntöttem el, hogy egy ilyen figyelmeztetést én is beteszek magamnak, amíg a probléma nincs orvosolva.

S ha már összepakoltam a dolgot, gondoltam megosztom mindenkivel, hogy csináltam. k2 esetén a theloop.php elejére biggyesztettem be a következő kis kódot:

[syntax,ie_alert.txt,php]

Egyéb témánál is működnie kell a fenti kódnak, azonban a formázást abban az esetben még külön meg kell csinálni.


Comments

5 responses to “internet explorer hiba”

  1. én nem igazán értek hozzá.. de nem lehet hogy vmi margin hiba?.. vmiért ahogy észrevettem IE be egykét érték nagyobb mint Firefoxban, és emiatt nem fér mindig bele az alapba ezért csuszik le… (nálam is átkellett méretezni egy két dolgott mert ugyanez volt.. mindent kicsit közelebb tettem egymáshoz és azután megjavult).. ez e tippem

  2. Jó hír! IE7beta-ban már jó! Tehát csak türelmesnek kell lenni… 🙂

  3. Az explorernél a margin-left mindig több (kb 2,2x-ese) mint aminek lennie kellene sajnos. Ezért ha lehet használjátok inkább a padding-ot ha lehet balra. Amúgy ezzel énis szívtam a régi blogomon, ami most a dr.nusza.hu, ahol a mai napig megvan ez a hiba de majd lesz új dizajn es megoldodik minden és örül a nép és nincs több büdös honalj a 4-6oson.

  4. Az egész internet explorer egy hiba 🙂

  5. marton: 🙂
    oxi: utánanézek a margin – padding dolognak
    HiA: hurrá. Akkor legrosszabb esetben addig marad kinn a figyelmeztetés, ameddig nem jön ki az ie7 stable. 🙂