ipodlinux – tapasztalatok

by

in

A telepítés művelete fájdalommentesen lezajlott. Az iPod újrabootolt. Nálam az iPod eredeti OS-e az elsődleges, így bármilyen reboot esetén automatikusan az indul. Ha a linux-ot akarnám indítani, arra az esetre bootoláskor az alma megjelenése után a balra nyilat kell lenyomnom.

A linux szépen be is bootol. Eddig minden franko. File kezelő, számológép, játékok, hangrögzítés, minden működik…egyedül a zenelejátszásnál hal meg a dolog. Ez pedig nem túl szerencsés. Még utánanézek, mi lehet ennek az oka. Egyelőre ennyi.


Comments

6 responses to “ipodlinux – tapasztalatok”

 1. Dávid Avatar
  Dávid

  van valami plusz dolog ebben?valami több ami nincs benne az ipod os-ben? mert engem is érdekelne a dolog, mármint linux az ipodon. vannak azota még más tapasztalatok?

 2. ipodlinux.org : itt találsz egy csomó infót, meg programokat, amiket fel lehet telepíteni.

  A doomot tettem fel próbaképp. Az működik tökéletesen. Jó móka iPodon doomot játszani. 🙂

  Persze van egy csomó értelmesebb felhasználási módja is a dolognak. Nézz körül az oldalon!

 3. 2-3 hete én is olvasgatom ezt az ipodlinuxot. már azt is megtaláltam, hogy nincsen kockázata az installnak, mert firmware nem cserélődik. nade jó ez valamire? mit lehet ezzel kezdeni? (gondolom nincsen rendes beviteli eszköz, e nélkül pedig…hát, elképzelni se tudom, hogy mit tudhat). esetleg vannak rá programok, amikben kevés az opció, csak el lehet indítani, stb?

 4. Én használtam (inkább nézegettem) az első generációs iPodomon, annak jelentősen menövelte a lehetőségeit, cserébe nagyon gyorsan lemerítette az akkut, és sleep módot sem tudott, szóval nem volt alkalmas napi használatra.
  De király játékok voltak benne, amiket el lehet irányítani vidáman a navigációs kerékkel 🙂 pl. tetris, valami snood-szerű, stb.

 5. Hello, csak egy témához kapcsolódó szösszenetet akarnék itt mutatni, szerintem tiszta loál! xD
  http://www.gumicsizma.hu/picture/n_1152186858.jpg

 6. Dxx: Jó!!! 😀