iWiW

by

in

Ma tettem egy elhatározást. Törlöm magam a wiwből, de legalábbis félre teszem teljesen egy időre, ha az ismerőseim száma eléri a 250-et.

Miért?

Azért, mert unom, hogy lassan két naponta jelentkezik még valaki, aki ismer, ismerni vél.
Azért, mert nem kell tudnia mindenkinek, hogy kit ismerek, s kit nem.
Azért, mert nem olvasom el az oda küldött e-maileket, s kikapcsoltam az e-mail értesítést, így nem is tudok róla.
Azért, mert ha valaki tudni akar rólam valamit, akkor olvassa ezt a blogot, ne a wiwen kérdezzen/keressen, stb.
Azért, mert … mert csak.
update: A dolog nem azért jutott eszembe, mert bárkit nem szeretnék, vagy zavar, hogy bejelölt. (akkor az illetőt egyszerűen nem igazolnám vissza!) Épp ellenkezőleg. Örülök, hogy bejelöltek ennyien, hogy ismerősüknek tartanak.


Jó volt, vicces volt egy csomó régi ismerőst megtalálni. Nagyon jó ötlet maga a wiw, de valahogy nem így. Az Internet egy olyan hely, ahol az ember nem feltétlen tárja ország világ elé a magánügyeit, ismeretségeit, stb. A WiW pedig ezt teszi. Persze remélem, hogy mindezt úgy teszi, hogy az emberek adatai nem kerülnek harmadik kézbe, de ki tudja…

update: Tudom Remélem, hogy a jó szándék vezérelt mindenkit a készítők közül, amikor megírták a dolgot, de nem túl szerencsés, hogy akinek az ismeretségi körére kiváncsi vagyok, azt fogom, kikeresem, s már látom is. Nincs szükség az illető engedélyére.

Ákos volt már olyan állásinterjún, ahol azért nem vették fel, mert ismert valakit. Mi történne, ha valaki állásinterjú előtt benézne a WiWre?!

Azért persze nem kell betojni, de nem árt elgondolkodni a fentebb írtakon. Egy csomó minden jó van a WiWen, pl félig meddig a WiW jó pontjai közé is tartozik, hogy lesz (nem is merem kimondani hány év után) általános iskolai osztálytalálkozónk.

Most én épp ezeken gondolkoztam. Ezért gondoltam, hogy megosztom Veletek is. 🙂

Addigis amíg el nem érem a 250 ismerőst, itt van pár link, akik szintén elgondolkoztak már a dolgon:
angelday
gaba
sztahanov


Comments

4 responses to “iWiW”

 1. 247 ismeros. Hamarosan megy az elso es utolso korlevelem, s vege…

 2. nekem tetszik az alapötlet. az meg, hogy ki milyen adatait adja meg,mindenki maga tudja.
  Hajrá, sikerül a 250!!! 😉

  Ja, és nem csak az volt a baj, hogy “ismerős”, hanem a rokoni fok inkább…

 3. smici74 Avatar
  smici74

  Na jó, nem kell célozgatni!
  Valamilyen szinten igazuk volt. Ettől függetlenül sajnálom, mert nem rossz a cég.

  Bár nemsokára lehet, hogy nem lesznek kapcsolatban velünk – majd mesélek róla…

  Az, hogy ki ismer, tényleg tud veszélyes is lenni: nem csak a barátaid ismernek + az is ismerhet, akit nem biztos hogy szeretnél – egyik sem vet jó fényt rád!

 4. nekem igazabol a problemam az, hogy tenyleg barkirol megtudhatom, hogy kit ismer. Ha ez legalabb felhasznalonkent letilthato volna, akkor mar tok jo volna a rendszer.

  Az ismeretsegek meg sajnos kihasznalhatok. Persze nem szeretnek ezzel senkit se riogatni. Ha a felelem lenne, ami “iranyit”, akkor nem tennek semmit se az internetre, nem blogolnek, stb.

  A gond tenyleg nem az otlet, hanem a kivitelezes fent emlitett, s hasonlo hibai.

  (vicces, hogy ma pont errol beszelgettunk a matek tanarokkal, tehat nem csak nekem tunt fel a dolog, s nem csak en gondolkoztam el a fentieken)