két hét után

by

in

Nos, vége a második hétnek is. Érdekes volt. Ráadásul, ami nagyon jól volt megcsinálva, hogy első héten a Szigetiben nem voltak utolsó óráim, most viszont már igen. Így első héten nem kellett mind a 22 órám megtartanom, csak kb 17-et, ami kezdetnek sem kevés, de azért mégis csak jobban emészthető. 🙂

Az angollal ideje elkezdenem fejlődni, mert az szép és jó, hogy beszélni tudok, a szavakat ismerem, de kevés. Most pénteken kellett ráébrednem, hogy a passzív nyelvtudásom hatalmas az aktívhoz képest. Ez nem jó. Ismerem a befogó, átfogó, terület, kerület, stb. szavakat…pontosabben megértem őket, de nem mindig jut eszembe. Namármost így nem lehet tanítani!

Elkezdtem dolgozni a math.ultimate.hu weboldalon. Ide fogom feltenni azokat az angol nyelven írott matematika tananyagokat, amiket órán fogok felhasználni.
Tisztában vagyok vele, hogy ez mennyi többlet munka, de nincs Magyarországon használható matematika könyv angol nyelven. Ez pedig lényegesen megnehezíti a tanítást. Magyar nyelvű matek könyvből adok feladatokat a diákjaimnak. Magyar nyelvű matek könyvben tudnak utána nézni a tételeknek, definícióknak, mert nincs más.
Az angol angol (értsd.: Angliából származó) könyvek teljsen mást tanítanak, mint mi itthon, így a külföldiek max. összeollózásra jók.
Nos, ez a terv…