banshee

by

in

Újabb open source gyöngyszemre bukkantam! (Tudom, tudom, már megint mi ez az érthetetlen baromság izé, amiről írok!?) Nézelődtem a distrowatch-on, mert egy kedves ismerősöm megrérdezte, milyen disztrót tegyen a laptopjára.

Nézelődtem, kerestem, kutatgattam, s nem telt bele sok idő, míg valahogy eljutottam a banshee music player oldalára.

A dolog annyira talán nem nagy szám windowst, vagy Mac OSX-et használók számára, azonban linux felhasználóknak talán annál inkább! Eddig sajnos nem voltunk elárasztva szép média zene lejátszókkal. Az xmms mindent lejátszik, de a kinézete hagy némi kívánnivalót. Ezt hívatott pótolni/javítani a beep media player, ami már sokkal szebb, de jóval kevesebb a plugin hozzá. (elvileg az xmms pluginek használhatók hozzá…)

Van persze egy média lejátszó, ami messze a legjobb az összes többi között. Ez pedig az MPlayer. Az MPlayer azonban inkább film nézésre, kódolásra van, mint MP3, OGG, CD lejátszásra.

A banshee nekem külsőre nagyon tetszik. A belsőt hamarosan szintén értékelem, csak még telepítenem, tesztelnem kell.


Comments

2 responses to “banshee”

  1. Kipróbáltam. Nem rossz, de azért még fejlődőképes. (a lejátszásnál nekem apróbb problémái voltak Ubuntu breezy-n) Mindenesetre egy tetszetős próbálkozás, remélem hamarosan jön ki újabb verzió! 🙂

  2. A bmpx eddig nálam a nyerő. Nemrég találtam rá. 🙂 A banshee sajnos meg nagyon beta…