Latitude privacy – Google figyelmeztet

by

in

Ezt írta éppen a Google:

Hi,

To protect your privacy we would like you to know that Google Latitude is running on your mobile device and reporting your location.

If you didn’t enable this or want to stop reporting your location, please open Latitude privacy settings or sign out of Latitude. To learn more, visit the Latitude Help Center.

Thanks,

Google Latitude Team

(c) 2010 Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Terms of Service | Privacy Policy

És valóban ment a Latitude, mert a múltkorjában kipróbáltam, így most jól kikapcsoltam. Köszi Google, hogy mindent tudtok rólam, s néha azt jóra használjátok! 😉

Egy évvel ezelőtt ezt a videót jelenítette meg a GooglePrivacy:

Egy év alatt egyébként elképesztő mennyit fejlődött a Latitude/Maps.


Comments

One response to “Latitude privacy – Google figyelmeztet”

  1. Igen, ezt a mailt annó én is megkaptam és szintén kellemesen csalódtam.
    Amúgy jó szolgáltatás ez a Latitude, csak hát a legtöbb ember nem nagyon meri kiadni magáról az infót, hogy hol van. Pedig amint az a videóban is elhagnzik, meg lehet azt tenni város szinten is. Ez főleg olyan embereknél folna hasznos, akik pl. más városban laknak és máshol dolgoznak, vagy gyakran járnak külföldre. Így ha tudom, hogy gyakran van elutazva, esetleg olyan intéznivalüm van vele, amihez az kell, hogy konkrét helyen legyen, egyszerűen megnézném, hogy mely országban/városban van és az alapján hívnám fel. Rengeteg olyan telefonhívást lehetne így elkerülni amelyben az van, hogy, bocsi, most külföldön vagyok, most nem tudok beszélni mert nem vagyok otthon, el vagyok utazva, síelek, stb. E téren pl. nagyon hasznos volna, ha a Latitude információ automatikusan frissítené Facebook profilomban jelenlegi tartózkodási városomat ha több mint egy órája ott vagyok (nehogy egy utazás alatt 30x változzon tartózkodási helyem) és milyen klassz lenne. Ettől már csak az volna jobb, ha azt is ki tudná írni, hogy már elhagytam a várost de az új tartózkodás helyem még nem ismert (pl. mert éppen úton vagyok).