mai események (book.mark.hu, t-blogter)

by

in

Most nem arra gondolok, hogy egy éve ilyenkor már halálra izgultam magam a másnapi államvizsga miatt, hanem arra, hogy megjelent a magyar del.icio.us “klón”, a book.mark.hu. Egyelőre nem sokan használják/használjuk.

Van sok teszt bejegyzés. Nagyjából mindenki regisztrált, s hozzáadta a saját blogját, mert az jó. 🙂 Hirbehozo ír részletesebben az oldalról, s a benne felmerülő kérdések bennem is megfogalmazódtak. Kell-e ilyen nekünk magyarul? A diggre beküldött magyar oldalak elvesznek a rengeteg angol tartalom mellett. A szociális könyvjelző (hogy mondjuk ezt szebben magyarul?) oldalak azonban elvileg személyes dolgok, így nekem ott tökéletesen megfelel a del.icio.us. Persze az idő majd igazol. A névválasztás viszont ötletes.

Másik nagy hír, a blogter magenta árnyalatot kap. Nem, nem vette meg a T-Online a blogtert, hanem partnerkapcsolat alakult ki közöttük. Sokszor hallottunk már róla, hogy az origo blog szolgáltatást indít. Ebből azonban nem lett semmi. S rájöhettek, hogy sokkal jobban járnak azzal, hogyha egy már működő dolgot importálnak. (Ez a stratégia ugyebár bevált a wiw esetén is)

Források: Konrad, Eszpee, Doransky.