matektanár spamszűrője (updated)

by

in

Wildbitsen tboleynek is hasonló gondjai vannak a spam kommentekkel, mint nekem. Nála a kommentek között találtam rá a did you pass maths pluginra. Gyorsan le is szedtem, felpakoltam. Nekem jobban tetszik, mint a sok helyen használt captcha. Van captcha wp plugin is, ha valakit érdekel.

Mostantól aki nem tudja összeadni a lenti két számot, az bajban lesz. 🙂

update: Sajnálom, de így mindenkinek mielőtt elküldi a kommentjét a “Változtat” feliratra kell kattintani (ha nem látja a beviteli mezőt), s beírni az eredményt, különben hisztizni fog a spam szűrőm.

Lehet, hogy leszedem majd, de most kiváncsi vagyok, hogy esetleg visszaveti-e a napi 100+ spamet.
update: Amióta fenn van a plugin 1 db spam komment nem jött. Frissítettem a k2-es változatra.


Comments

7 responses to “matektanár spamszűrője (updated)”

 1. Az a gond, hogy ha én rossz fiú vagyok és látom, hogy “did you path maths” plugined van, akkor megtanítom a spamelő robotomat, hogy szedje ki a két számot és adja össze.
  Nekem még mindig ez jön be itthon, hogy felteszel egy egyszerű kérdést “Mi Magyarország fővárosa?”. Megnézem a kínai spamelt, aki erre elkezdi a választ keresni. (És ha megtalálja, akkor egyszerűen más kérdést teszel fel.. “Mi a fekete ellentéte?”
  Bár ezekre nincs plugin (vagy lehet, hogy van?) és így a kódhoz kell nyúlni, amit Te sem szeretsz…

  Üdv!

  UI: Azért a “did you path maths” plugin tetszik. Lehet, hogy én is felteszem majd. Elküldted az embernek a fordításod? 🙂

 2. Már postáztam “Kedves Fordítópartner”. 😉

 3. No, most működik a komment, kicsit ügyeskednem kellett Opera alatt. 🙂

  Ennek a matekosnak az az előnye, hogy a spambotot nem igazán lehet betanítani, bár kérdéses, hogy hogyan működik. Én személy szerint egy munkafolyamatban tárolnám a végeredményt, és a komment rögzítésekor ellenőrizném. A szerveren nem tud kotorászni a robotka.

  Meg aztán, mire betanítja, addigra lesz más megoldás, általában ami nem működik, azt békénhagyják. 🙂

 4. Szerintem annyi, hogyha valahova nem tudnak egybol spammelni, akkor tovabblepnek. Nem eri meg probalkozni, amikor van rengeteg olyan hely, ahol nincs semmi akadalya a dolognak.

 5. HiA:
  Van olyan amit mondasz, csak Nucleus ala: http://www.kkovacs.hu

  Kobak:
  Jo ez a plugin, csak ha egyszer kommenteltem, utana az oldal nem adja alapbol a kitoltendo mezoket, hisz “ismer”. Igy minden komment elott kell egy valtoztatas gombot is nyomogatnom. Na, nem mintha nem birnam ki, csak mondom. 🙂