meg akarsz bukni?!

by

in

Tegnapra volt beígérve az egyik osztályban a dolgozat. Azonban tegnap elmaradt az óra, mert kompetencia felmérésen vettek részt. OK, gondoltam ma megírjuk. Ne, ne írjuk meg, kezdték már az óra elején.

Nekem mindegy. Minél később írjuk, annál több dolog lesz benne, s annál nehezebb lesz. Nonembaj, gondoltam, mai órán gyakorlunk. Voltak is a csoportból hárman, akik figyeltek, a többieket nem nagyon izgatta a dolog. Azt hittem (balga módon), hogy aki bukásra áll, az lesz, aki ilyenkor a legjobban figyel, hátha sikerül még valamit megértenie, s átcsúsznia. De nem. A bukásra állók és az órán figyelők halmaza diszjunkt sajnos.


Comments

8 responses to “meg akarsz bukni?!”

 1. milyen emberek ezek??? 🙂

 2. Őszintén, vagy diplomatikusan? 😉

 3. Én is ilyen gyarló voltam, ebben a korban. Örültem, hogy megúsztam a dolgot és már nem foglalkoztam azzal, hogy mi lesz a következő órán. Kell pár év, mire az ember máshogy látja ezeket az ügyeket. (Akkoriban, ha valaki ezt mondta nekem, akkor nem hittem el.)

 4. Nézd, az én osztályomban is eljátszák ezt, és ott a hiba, hogy a tanár mindig joviális egy kicsit, és azt mondja, hogy “Áh, egye fene, hátha jövőre jobb lesz…”, majd átengedi.

  Ezzel csak az a gond, hogy később az osztálynak lesz egy része, amelyik lehúzza a többi diákot. Az egészben a legrosszabb, hogy a rossz-rész kb. 3 diák, aki magával visz ötöt. Az már ugye nyolc diák, ami egy ~20 fős osztályban elég veszélyes dolog.

  “Aki hülye, haljon meg!” – fizika tanárom szokta mondani, kicsit szigorú és durva kijelentés, de így van. Ha valaki nem tanul, bukjon meg, legföljebb kap egy második esélyt, a pótvizsgán, s azután.

  Vagy nincs igazam?

 5. HiA: Te bukásra álltál, s úgy tojtál a világra?! Mert azt nem értem. Ha valaki úgy tojik a világra, hogy az évvégi minimum 2-ese biztosítva, azt megértem.

  Mefi: Igazad van…azonban az ember nem gép. A gép 1,5 alatt buktat, felette 2-tessel átenged. Az ember gondolkozik, megnézi a diákot, ismeri a hátteret. Nehezebb eset.

  A legnehezebb pedig, hogy nincs tapasztalatom e téren. Általánosban is és gimnáziumban is olyan osztályom volt, hogy senki soha nem bukott. Most meg itt állok ennyi ütődöttel, s lassan ott tartok, hogyha akarnám se engedném át őket.

  Ez pedig már tényleg nem más, mint az ő hülyeségük. Ma megírtuk a dolgozatot. Kiváncsi vagyok, milyen lett. Illuzióim nincsenek. Azt hiszem az augusztus végére tervezett programjaimat kezdhetem lemondani…

 6. jaj, ismerős téma 🙂 bár nem saját tapasztalat miatt. nálunk idén (ha jól belegondolok épp a mai nap) zártak le mindenkit matematikából. és persze, ahogy ilyenkor lenni szokott mindneki az utolsó percben próbált javítani, kérni a tanárt hadd legyen még egy lehetősége javítani. és volt egy srác is, aki a szülökkel állt a tanárnő elé, plusz egy virággal, hogy megírhassa az egész félévi anyagot, hátha kettes lesz és akkor átmegy. persze nem ment át. szerintem nem az utolsó napokban kell tanulni, hanem egész évben.

 7. kobak: nem álltam soha bukásra (meg akkoriban még nem is mertem tojni a világra), de örültem, ha elmaradt egy dolgozat és ettől nem figyeltem jobban az órán…
  (viszont ez már régen volt és szerintem azóta sokat változott a világ, ilyen szempontból is)

 8. Nikolett Avatar
  Nikolett

  Engem epp h ätendegnek most nemetböl (ami eleg gäz dolog, mert nemet suliba järok es mindent nemetül tan