mini

Mac mini intel Lecseréltem pár napja a pc-met egy intel core solos minire. Feladtam még pár hónapja egy hirdetést a beszmacre egy hirdetést, hogy inteles minire cserélném asztali pc-met. Nem számítottam rá, hogy bárkit is érdekelhet az ajánlat, de meglepetésemre jelentkezett egy ember, s megtörtént az üzlet.

Persze kiadhattam volna sok tízezer forintot coreduo, vagy neadjIsten egy core2duo processzorral ellátott változatért, de ez nem volt szempont. A lényeg, amiért váltottam, az, hogy pici, csendes gép pihenjen az asztalon, bármikor munkára készen. Rajta tárolva a zenéimet, képeim, stb. Amiért inteles kellett, mert néha szükség lehet windows bootolására, ez pedig a g4-eken csak emulálással megoldható. Ami erősen a sebesség (használhatóság) rovására megy.

Kicsomagoltam a minit, újrahúztam rá az osx-et. Biztos, ami biztos. PB reboot target disc módban, áthúztam a zenéim és képeim. Ezután iPod rádug, szinkronizál. Minden szépen és gyorsan megvolt. Elsődleges gép marad továbbra is a laptop, de a másodlagos gép már nem egy nagy zúgó masina, hanem egy halk kis pici (mini) számítógép. Rajta a nyomtató (mivel sajnos a router nem kezeli) megosztva, zenék, képek megosztva.

Persze kipróbáltam a FrontRow-t is. Ötletes dolog, de nem hinném, hogy állandóan használni fogom. Képek megnézegetéséhez praktikus. Apropo sok inteles mac használók, tudja valaki esetleg, hogy mi van, ha lemerül az elem a táviranyítóban? Vagy nincs is benne elem? 🙂

Legközelebbi beruházás a ram bővítés lesz, mert az 512 sajnos édeskevés. Az apple meg elmehet a @#! -ba, hogy 2 db 256-os modult tesz a gépeibe. Minek?? Semmire nem jó, csak arra, hogy drágább lecserélni. Mi a taktika? Régen az iBookba és a PowerBookba is 1 db 512 volt, csak mellé kellett tenni a másik 512-est, s ment minden, mint a karikacsapás… Nem értem.

Összességében jó kis gép a mini. Tetszik.


Posted

in

by

Tags: