mission impossible 3

Ne nézd meg! Mégegyszer szólok, nem érdemes. Persze, ha ezután is úgy döntesz, magadra vess! Nem jó film. Látványos, de nem látványosabb, mint az átlag akciófilmek. Tom Cruise nekem soha nem volt kedvenc szinészem. Ezután se lesz.

Nos, kezdjük az elején! A film keményen indul. Rögtön értettem a 16-os karika mit keresett a vásznon. Ezután a jópofa akciófilm és a pszichotriller (deszép magyar szó) keveréke próbál lenni. Van benne ijesztgetés, fejbe rejtett bomba, feleség elrablás (nem esküvői típus. Itt a gonosz bácsi viszi el az asszonyt, s nem elég pár kupica pálinkát inni a visszaszerzéshez), meg sok-sok lövöldözés. Régen a szuper csapat című sorozatot nagyon szerettem. Az ötletes volt, meg izgalmas. Ez a film inkább brutális. Feleslegesen. Az első három rész emlékeim szerint ennél jobb volt.

Ennyi rossz után következzen pár megnézésre érdemes rész! Vicces a scientológia díszpéldányát Vatikánban kispap kosztümben látni. A helikopterek röpködése a szélkerekek között jól meg lett koreografálva. Tom Cruise játszotta Ethan meghal, majd az asszony újraéleszti. Ja, elötte még megöl két embert. Ezelőtt a jelenet előtt ahogy “elbánik” Ethan a főgonosszal, az szintén humoros.

Mégegy érdekes kérdés: Ezt a film hangmérnökei szervezték így, vagy a Duna Plaza specialitása, hogy a beszélgetések normál hangerőn történnek, a robbanások, lövöldözések meg kétszeresen??


Posted

in

by

Tags: